Lansare de carte la Sala Studio a Facultăţii de Teatru a Universităţii de Arte

Marți, 19 octombrie, la ora 18.00, în Sala Studio a Facultății de Teatru din cadrul Universității de Arte „George Enescu” (UAEG) va avea loc lansarea volumului 33 de spectacole – 33 de pagini din istoria recentă a Teatrului Maghiar de Stat Cluj al autoarei Nona Rapotan.

Evenimentul îi va avea ca invitații pe conf. univ. dr. Oltița Cîntec, critic de teatru și director artistic al Teatrului Luceafărul” și pe lectorul univ. dr. Călin Ciobotari, critic de teatru. Moderator, jurnalistul cultural Cătălin Sava.

Nona Rapotan este profesor de științe sociale de peste 20 de ani; a lucrat cu elevi de gimnaziu, dar s-a implicat și în formarea adulților. A fost președintele Filialei Galați a Salvați Copiii România, la care se adaugă mulți alți ani de voluntariat în diverse organizații. A făcut parte din diverse jurii ale concursurilor naționale din domeniul științelor sociale și a conceput materiale didactice, cursuri de formare, ghiduri de specialitate pentru profesori sau pentru elevi.

Din 2015 scrie pentru bookhub.ro, site pe care îl și coordonează din 2016. A publicat sute de cronici literare, muzicale și de spectacole și a realizat zeci de interviuri cu scriitori străini și români. Din 2020 face parte din echipa redacțională a revistei Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, Axis Libri, din Galați, iar din 2021 colaborează cu Suplimentul de Cultură – Ziarul de Iași.

„Am editat sute (site-ul îmi indică o cifră de ordinul miilor, dar parcă nu-mi vine a crede) de articole, dar am și scris alte câteva sute de cronici literare, de spectacol și muzicale. O fac din dorința de a vedea cât mai mulți tineri în sălile de teatru și/sau de concerte și pentru că știu că nevoia de a afla citind nu va putea fi satisfăcută decât în măsura în care va fi conștientizată importanța acesteia”, a declarat autoarea volumului apărut în luna septembrie 2021 la Editura Lebăda Neagră din Iași.