Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a renunțat la mandatul de deputat

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Preşedintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), ex-preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a anunțat demisia din funcția de deputat. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing de presă, transmite MOLDPRES.

„Peste două luni, pe 18 decembrie, va avea loc congresul PSRM. Zece ani în urmă am devenit președinte al Partidului Socialiștilor – în zece ani împreună cu echipa am asigurat toate victoriile politice posibile. Astăzi am avut şedinţa executivului politic al partidului şi vreau să anunț despre două decizii importante: prima, la următorul congres să eliminăm funcţia de preşedinte, iar partidul să fie condus de un organ colegial. Şi doi – refuz mandatul de deputat al Republicii Moldova. Nu văd sensul să fiu în acest Parlament. O cerere va fi transmisă secretariatului în următoarele zile. Am decis să nu fiu legat de agenda parlamentară, să fiu tot mai activ în sate, mai aproape de cetățeni”, a declarat Dodon.

Liderul socialiştilor a spus că va relua deplasările prin localităţile ţării şi s-a arătat încrezut că formaţiunea sa va reveni la putere. De asemenea, Dodon a precizat că ulterior va conduce o asociaţie moldo-rusă a oamenilor de afaceri, la Chişinău, susţinută de organizaţia rusă „Delovaia Rossia”. De asemenea, politicianul a spus că nu este vorba de o plecare din ţară.

Foto: facebook.com