CINE SE CREDE PROST SĂ RĂMÂNĂ O SĂPTĂMÂNĂ ACASĂ

Există în lumea vie o  parodie care încearcă să ne ducă gura până la urechi, într-un gest suprem de râs nestăvilit. În timp ce partenerii din fosta guvernare se ascund care mai de care după tot felul de stâlpi, paie, umbre, iată că vine o vreme în care firescul se transformă în senzațional, inconștiență, astfel încât Dacian Cioloș, premierul desemnat își joacă ultima carte, aceea de a pune un guvern și un program de guvernare, format  doar din oamenii USR , gândind că o astfel de încercare paranormală i-ar putea salva de la penibil. Să arunce pe masa toate zarurile care să aibă inspirația și norocul, de a câștiga potul de pe masa, guvernarea țării, cu acest tip de guvern minoritar, instabil, aflat la răscruce de drumuri.

Iată ce ar putea să ne propună gândirea creatoare a lui Dacian Cioloș, omul bănuit de vulgul mercenarilor angrenați în acțiuni dăunătoare mai ales imaginii țării.

Prim-ministru – Dacian Cioloş, ministrul Afacerilor Externe – Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale – Nicu Fălcoi, ministrul Afacerilor Interne – Alin Stoica, ministrul Justiţiei – Stelian Ion, ministrul Finanţelor – Dragoş Pîslaru, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Cătălin Drulă, ministrul Energiei – Cristina Prună, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – Claudiu Năsui, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – George Căţean, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Mihai Goţiu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Cristian Ghinea, ministrul Sănătăţii – Ioana Mihăilă, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Ionuţ Moşteanu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale – Oana Ţoiu, ministrul Educaţiei – Corina Atanasiu, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Monica Berescu, ministrul Culturii – Iulia Popovici, ministrul Tineretului şi Sportului – Tudor Pop.

17 ministere ocupate în principal de cei care și-au dat măsura valorii lor, fie în alinață cu PNL, fie în primul guvern Cioloș, supranumit Guvernul Zero, denumire data de lipsa de performanţe privind atragerea fondurilor europene.

Aceasta este în principal cartea de vizită a celor care își propun să scoată țara din cea mai profundă criză politică, apăsată și de una dintre cele mai grave crize sanitare. Pentru a fi întregul tacâm pus pe masa mai amintim și ne înduplecătoarea criză economică care pur și simplu aruncă țara în haos, ridiculizând orice încercare de a duce țara în toate direcțiile, sfârtecându-ne practic.

Avem nevoie să fim uniți. Să acționăm unitar. Unitatea și gândul de a duce țara în aceeași direcție, de a fi fermi, dar delicați, cu toate schimbările de ritm devine fără doar și poate ultima soluție pe care cineva ar trebi să și-o asume. Acel cineva are nevoie forța și motivația de a fi ascultat, prin acea prestanță și mai ales prerogativă constituţională care să-I permită să se adreseze poporului, instituțiilor statului, clasei politice. Acela nu poate fi altul decât președintele, deocamdată Klaus Werner Iohannis. În prestanța sa stă această salvare inevitabilă a României din brațele haosului, a indiferenței și, nu în ultimul rând, ale orgoliilor aduse la nivelul prostiei.

Nimic  nu poate fi mai presus decât unitatea în acțiune. Înțelegere și acțiunea în aceeași direcție, cu aceeași forță, în același ritm. Tot timpul uniformizarea răspunsului are în consecința adăugarea forțelor până când se vede izbânda. Doar împreună putem stăvilii toate ingerințele, toate obstacolele ce nu pot fi dislocate decât de forța memorată de Hora Unirii, unde-i unul nu-i putere / la nevoi și la durere/ unde-s doi puterea crește / și dușmanul nu sporește”

O temă pentru acasă ar fi scăparea de pandemie, ca exercițiu practic de rezolvat până la viitoarea întâlnire.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.546 noi cazuri de coronavirus. Până astăzi, 41.781 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Întrebat despre această situaţie Tudor Ciuhodaru, medic UPU la Spitalul de Neurochirurgie Iași, a apreciat că am ajuns cimitirul Europei şi situaţia este critică.

” O să devin redundant, pentru că eu spun de la începutul acestei pandemii că există patru pilon de care trebuie să ținem seama ce ar fi putut controla cu succes această pandemie. Tot spun de vreo patru luni de zile că vine valul 4 şi pilonii sunt foarte clari: testare, vaccinare, distanțare şi asigurarea accesului la tratament rapid.

Testarea extinsă regulată, săptămânală, periodică, ca să înțeleagă guvernanţii pentru a întrerupe pe de-o parte întreruperea lanțului de transmitere şi dacă diagnostichezi la timp, tratezi la timp, ai acces la tratament la timp şi nu ajungi la terapie intensivă.”, spune medicul Tudor Ciuhodaru care recomandă guvernaţilor să trimită prin poșta 4 teste gratuite

„Până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.457.260 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.685 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.238.832 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 217 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 871 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 41.781 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Cum se poate scăpa din această horă a morții? Simplu. Prin ieșirea din morișca orgoliilor și mai ale a prostiei. Cine se crede prost sau Mesia să rămână o săptămână acasă.

ADI CRISTI