Cetățenii vor putea solicita prestarea serviciilor publice la orice ghișeu multifuncțional

Cetățenii vor putea solicita prestarea serviciilor publice la orice oficiu al prestatorului de servicii publice sau la orice centru multifuncțional indiferent de locul unde își are domiciliul, sediul sau viza de reședință. Legea aprobată de Guvern mai presupune prestarea serviciilor publice în formă electronică în mod prioritar.

Prestarea serviciilor publice au o nouă abordare, mai exact este vorba de deservirea cetățeanului prin multiple canale de prestare a serviciilor la alegerea consumatorului.

Prin adoptarea Legii cu privire la serviciile publice se urmărește transpunerea în modul de prestare a serviciilor publice a principiului doar o singură dată, din care rezultă că beneficiarii de servicii publice furnizează autorităților publice date despre sine o singură dată, iar aceste date vor fi reutilizabile și accesate de oricare prestator de servicii publice.

Potrivit autorităților, aprobarea Legii respective va contribui la modernizarea acestui domeniu și va deveni una dintre prioritățile de bază ale tuturor instituțiilor prestatoare de servicii ale statului, având în vedere că serviciile publice dețin un rol cheie în dezvoltarea societății moderne.