Când va fi recuperată vacanța de două săptămâni pentru liceu și gimnaziu? Cîmpeanu: Vom vedea

Toți elevii intră de luni într-o vacanță de două săptămâni. În mod normal, trebuiau să intre numai clasele primare, dar președintele Klaus Iohannis a anunțat că vor intra toți elevii în vacanță timp de două săptmâni pentru că „școlile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc”.

Întrebat când se vor recupera cele două săptămâni pentru elevii de gimnaziu și de liceu și săptămâna în plus pentru elevii de la clasele primare, ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că are mai multe variante.

„Vom vedea. Ne vom consulta cu elevii și profesorii. Există mai multe variante. Nu vom lua o decizie înainte de revenirea din vacanță”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Întâi să știm că nimic nu ne va împiedica să revenim la școală în 8 Noiembrie și apoi vom anunța și rezultatul consultărilor cu privire la structura anului școlar. Din păcate, evoluția epidemiologică ne este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învățământ. Așa că, vom decide pe niște date certe (cât se poate), și nu pe supoziții, după 8 noiembrie”, a completat Sorin Cîmpeanu.

(sursa:www.stiriedu.ro)