Ciucă: Chem toţi actorii politici responsabili să susţină formarea guvernului

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a transmis, joi, că România ”trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă”. ”Chem toţi actorii politici responsabili să susţină formarea guvernului şi să ne sprijine pentru a depăşi cât mai curând criza medicală şi pe cea economică”, a afirmat Ciucă.

”Ţara noastră trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă. De aceea, chem toţi actorii politici responsabili să susţină formarea guvernului şi să ne sprijine pentru a depăşi cât mai curând criza medicală şi pe cea economică”, a scris, joi, pe Facebook, premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, România are nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a trece cât mai bine şi mai repede dincolo de acest val al pandemiei şi de iarna care urmează.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial joi nominalizarea actualului ministru al Apărării Nicolae Ciucă, propus de PNL, pentru funcţia de premier.

Nicolae Ciucă, prezent şi el la Palatul Cotrceni, a declarat că va negocia cu toate forţele responsabile pentru a alcătui Guvernul într-un timp foarte scurt.

Şeful statului a semnat ulterior decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru.

(sursa:www.news.ro)