Dacian Cioloş consideră că desemnarea unui fost militar ca premier este un semnal ”foarte prost”

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, consideră că desemnarea unui fost militar ca premier este un semnal ”foarte prost” vizavi de încrederea aşteptată din partea cetăţenilor faţă de politică şi politicieni.

„Nu este un semnal deloc bun din punctul meu de vedere. Noi am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare care e condusă în continuare tot de un ofiţer de armată. Am văzut rezultatul. Practic, campania de vaccinare a fost luată de la Ministerul Sănătăţii şi dusă la premier şi militarizată. Acum venim cu o propunere de premier. Sigur, domnul Ciucă e politician acum. E în rezervă, dar e un fost militar. Nu suntem confortabili cu această poziţie şi e cumva un semnal de capitulare a politicului”, a declarat Cioloş, la finalul şedinţei Biroului Naţional al partidului, care a fost convocată după desemnarea lui Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Potrivit liderului USR, PNL, asemenea PSD, nu vine cu „o asumare politică” în criză.

„Noi am mers cu o asumare politică a unui Guvern minoritar, cu un preşedinte de partid candidat de premier. Am văzut de la PSD că propunerea lor în situaţii de criză nu a fost o asumare politică, să aducem un tehnocrat care să ne scoată din criză şi să ia toţi bobârnacii deciziilor dificile care probabil ar trebui luate. Acum, la PNL, nu vedem o asumare politică, a unui om politic care să vină şi să propună un astfel de Guvern, ci vedem o asumare a unui om care vine din Armată şi care, evident, chiar dacă el e civil acum sau e în rezervă, vine cu acest sentiment că iar trebuie Armata să ne scoată din situaţia asta dificilă, pentru că noi nu suntem capabili. E un semnal foarte prost vizavi de încrederea pe care