Poli “Unirea” Stomart Iaşi – Ralph Braşov 73-68. Test util înaintea debutului de campionat

Noua formație de baschet masculin a Iașului, Politehnica „Unirea” Stomart, pregătită de antrenorul Gabriel Clapon, se pregăteşte pentru debutul în Liga 1, programat peste două săptămâni, respectiv, duminică, 7 noiembrie, pe teren propriu, în compania formaţiei Universitatea Cluj Napoca.

Astfel, baschetbaliştii ieşeni au susţinut sâmbătă, în Sala Polivalentă, un meci de verificare în compania formaţiei Ralph Braşov, grupare înscrisă şi ea în Liga 1, pe care a învins-o cu scorul de 73-68 (22-9, 14-17, 22-20, 15-22). În cadrul întâlnirii, antrenorul Gabriel Clapon a rulat întregul lot avut la dispoziţie, care a cuprins 14 jucători: Liviu Rotariu, Alexandru Pădineanu, Horia Dragoslav, Matei Popa, Matei Horga, Rareș Herghelegiu, Ștefan Florea, Alexandru Prodan, Adrian Ioniche, Andrei Cosoi, Ștefan Păduraru, Robert Butnaru, Mario Baciu și Rareș Băsescu. Duminică, de la ora 11.00, tot în Sala Polivalentă, este programată partida revanşă dintre cele două echipe.

Noua echipă de baschet masculin a Iaşului a fost reînfiinţată la începutul lunii septembrie, în urma parteneriatului încheiat între CS Politehnica Iaşi, CSŞ „Unirea” Iași și ACS Stomart Iași. Formația a fost înscrisă în Liga I (a doua întrecere ca importanţă, după Liga Naţională), competiţie care va debuta pe 7 noiembrie. Conducerea clubului are ca obiectiv promovarea în Liga Naţională în următorii trei ani. În primul an, obiectivul echipei este calificarea în semifinalele competiţiei, în cel de-al doilea an calificarea în finală, iar în cel de-al treilea an promovarea în Liga Națională.

Potrivit programării Federaţiei Române de Baschet (FRB), până la sfârșitul anului se vor desfășura șase runde din cadrul Ligii 1 (sezonul 2021/2022), până pe 19 decembrie. Campionatul, la care s-au înscris 12 formaţii, se va relua pe 9 ianuarie, returul urmând să se încheie pe 22 mai 2022.

Politehnica “Unirea” Stomart Iaşi va debuta pe 7 noiembrie, pe teren propriu, în compania Universității Cluj-Napoca, anul acesta urmând să mai primească vizitele formațiilor CSM Tg. Mureș (21 noiembrie) și Ulisse București (19 decembrie), iar până la finalul turului pe ale CSU Craiova, Laguna București și CSU II Sibiu. Cele cinci meciuri din deplasare din tur vor fi susținute cu Știința București, Agronomia București, CNAV Eagles București, Ralph Brașov și CSU II Oradea. (E.M.)