Bucharest Gaming Week 2021, cel mai mare eveniment din România al jocurilor video

Bucharest Gaming Week 2021, cel mai mare eveniment din România al jocurilor video, debutează luni, iar timp de o săptămână pasionaţii de gaming vor putea participa online sau offline la cele mai interesante evenimente care au ca scop evidenţierea impactului pe care jocurile video la au în artă, educaţie şi societate.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, în weekend-ul 30 – 31 octombrie, tinerii vor putea juca împreună cu creatorii de conţinut preferaţi, precum JaxiTV, Ovvy sau Mădălin, cele mai populare jocuri sau vor putea descoperi titlurile create de dezvoltatorii români.

Cea de-a V-a ediţie a Bucharest Gaming Week are loc între 25 şi 31 octombrie 2021 şi va culmina cu evenimentul central exclusiv online în zilele de 30 şi 31 octombrie pe site-ul competiţiei www.bucharestgamingweek.ro. Acţiunile din cele două zile au loc pe trei scene principale (Main Stage, Esports Stage şi New Games Stage) şi în cadrul acestora vor avea loc competiţii de esports, turnee organizate de către cei mai apreciaţi creatori de conţinut şi multe alte activităţi.

„Dorim ca Bucharest Gaming Week să fie oglinda întregului univers care a făcut din jocurile video cea mai accesată formă de divertisment din lume, depăşind industria filmului şi a muzicii. În acest eveniment nu vorbim doar despre entertainment pur, despre lansări de jocuri noi sau de competiţii de esports. Vorbim şi despre ceea ce se află în spatele jocurilor, arta şi storytelling-ul atât de importante în construirea acestor poveşti video. Sau despre studiile pe care tinerii ar trebui să le urmeze pentru a ajunge să aibă o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri. Aplaudăm din acest motiv Institutul Goethe şi Institutul Francez care ni s-au alăturat în acest demers şi care, alături de noi, au adus mult conţinut relevant de la creatori germani şi francezi. Datorită lor vom vorbi mult despre artă în cadrul Bucharest Gaming Week”, a declarat Tudor Dăescu, preşedintele Gaming Week, organizatorul evenimentului.

Programul Bucharest Gaming Week cuprinde: a VI-a ediţie a Dev.Play – conferinţa anuală dedicată industriei producătoare de jocuri video, organizată de RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor Români de Jocuri Video) – între 25 şi 26 octombrie; Expoziţia de concept art „Lumi imaginare”, care prezintă artă din jocurile video create de studiouri din Franţa, Germania şi România (25 octombrie, ora 18:00, în Atriumul Institutului Francez), masa rotundă cu tema „Încurajarea industriei creative din perspectiva jocurilor video”, transmisă live pe paginile de Facebook a Goethe-Institut Bucureşti şi Bucharest Gaming Week (26 octombrie, ora 18:00), Workshop de introducere în dezvoltarea de jocuri (28 octombrie) dedicat liceenilor de la colegiile din toată ţara; concert de muzică din jocuri video (28 octombrie); Panel #Herowngame – Woman in games (29 octombrie, ora 19.00 pe paginile de Facebook a Amber şi Bucharest Gaming Week); atelierul „La graniţa dintre realităţi – Mixed reality workshop”, la CINETic – Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative; Joc creat de liceeni (25 – 31 octombrie).

Bucharest Gaming Week este un eveniment al Gaming Week, organizaţia care şi-a propus ca România să devină un Hollywood european al industriei producătoare de jocuri video. AGERPRES