Gala Scriitorii Anului a ajuns la cea de-a VI-a ediție

Uniunea Scriitorilor din România și Primăria Iași, prin Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași organizează Gala Scriitorii Anului, un eveniment la care participă personalități din literatura română contemporană. Cea de-a VI-a ediție va debuta pe data de 04 noiembrie cu o serie de lecturi publice la Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, începând cu ora 17.00.

Gala Scriitorii Anului va continua pe data de 05 noiembrie 2021, începând cu ora 17.00, în Sala Mozart, Palas Mall Iași, cu festivitatea de premiere a celor 12 scriitori. Juriul din acest an este format din acad.Nicolae Manolescu – președinte, Ioan Holban, Mircea Mihăieș, Irina Petraș, Vasile Spiridon, Răzvan Voncu și Mihai Zamfir.

Juriul a ales, în fiecare lună, din noiembrie 2020 până în octombrie 2021 Scriitorul lunii. Câștigătorii din acest an sunt: Mihaela MancașGeorge VolceanovMihok Tamas, Andreea Răsuceanu, Mircea Anghelescu, Nichita Danilov, Vida Gabor, Călin Vlasie, Cristina Chevereșan, Marta Petreu, Daniel Cristea-Enache și Cornel Nistea.

După festivitatea de premiere și anunțarea Scriitorului anului 2021 de către acad. Nicolae Manolescu, formația Trei parale va susține un concert intitulat „Cântări din veacul al XIX-lea”. Evenimentul va fi transmis live pe TVR 3 și TVR Iași.