Ciolacu: PSD va merge cu propunere de premier la Cotroceni

Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că PSD va merge la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis cu o propunere de premier, deoarece aşa este constituţional.

„O să mergem cu programul de guvernare, o să mergem cu măsurile pe care considerăm noi că trebuiesc luate urgent şi chiar suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie şi românii, noi considerăm că s-au săturat de clasa politică fără să aibă nicio soluţie în acest moment. Noi vom merge cu propunere de premier la Cotroceni. Aşa este constituţional. Cu funcţia de premier mergi la Cotroceni, la consultări. Nu am avut nicio discuţie despre nicio funcţie. Toate discuţii au fost pe măsurile care trebuie luate”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi la sediul PSD.

Liderul social-democraţilor a adăugat că atât PSD, cât şi şeful statului au obigaţia să respecte Constituţia.

„Vom merge cu o propunere de prim-ministru. Consider că şi noi şi domnul preşedinte Klaus Iohannis suntem obligaţi să respectăm Constituţia”, a explicat Ciolacu.

Întrebat dacă este posibilă varianta unei guvernări PNL cu PSD, însă fără ca social-democraţii să dea premierul, Marcel Ciolacu a replicat: „Cred că de asta avem consultări”.

Reprezentanţii PNL şi cei ai PSD se reunesc, joi, pentru a purta discuţii în vederea ieşirii din criza guvernamentală care durează deja de mai mult de două luni. Întâlnirea vine în contextul în care PNL a anunţat că încearcă să contureze o majoritate în jurul unui premier liberal, în timp ce PSD intenţionează să meargă la Cotroceni cu o propunere proprie.

Întâlnirea vine în contextul în care liderul PNL Florin Cîţu a afirmat, miercuri seară, că mandatul este de a contura o majoritate în jurul unui premier liberal.

Tototdată, Cîţu a declarat, după întâlnirea cu liderii USR, că şansele refacerii coaliţiei sunt mari.

Surse politice susţin că preşedintele liberal a avansat propriul nume pentru a preluat şefia Guvernului, fiind însă refuzat de către liderii USR.

(sursa:www.news.ro)