Preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă, joi, de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă, joi la Palatul Cotroceni, de la ora 18.00, informează Administraţia Prezidenţială. Declaraţia vine în contextul în care PNL are discuţii cu USR, dar şi cu PSD, în vederea formării unei majorităţi parlamentare care să susţină Guvernul.

Florin Cîţu şi delegaţia PNL au avut întrevedere miercuri cu Dacian Cioloş şi echipa USR pentru a discuta despre refacerea coaliţiei de guvernare. USR a transmis că nu ar accepta în continuare ca Florin Cîţu să fie în continuare premier şi Cioloş a transmis că PNL trebuie să spună foarte clar că doreşte din nou o astfel de coaliţie, înainte de a demara negocierile. De cealaltă parte, premierul interimar s-a arătat optimist şi a precizat că şansele refacerii coaliţiei sunt mari.

Liberalii se vor vedea joi şi cu social-democraţii. Marcel Ciolacu a precizat că PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni. Totodată, PNL nu va renunţa la funcţia de premier în discuţiile cu PSD.

De asemenea, mai multe discuţii au avut loc miercuri seară între liderii PNL şi preşedintele Klaus Iohannis, pe de o parte, şi PNL şi PSD pe de altă parte, au precizat surse politice pentru News.ro.

Este vorba de discuţii premergătoare întâlnirii oficiale a celor două partide, care urmează să aibă loc, joi, la Parlament. Social-democraţii au transmis că şi-ar dori câteva ministere de forţă, precum Internele şi Finanţele, în timp ce liberalii au primit de la preşedintele României mandat clar să nu renunţe la funcţia de premier.

Deja sunt vehiculate nume pentru ministerele pe care PSD le-ar dori în Guvern, printre acestea fiind Gabriela Firea şi viceguvernatorul BNR Leonardo Badea.

În schimb, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că liberalii nu au avut nicio întâlnire miercuri seara cu şeful statului Klaus Iohannis, iar în cazul în care ar fi existat o astfel de întrevedere, PNL nu ar fi avut niciun motiv să o nege.

(sursa:www.news.ro)