Taxele de convorbire la telefon dintre Republica Moldova și România vor fi eliminate

Taxele de convorbire la telefon dintre Republica Moldova și România urmează să fie în curând anulate. Declarații în acest sens au fost făcute de Natalia Gavrilița, premierul de la Chișinău, care a precizat că între reprezentanții celor două state ar exista discuții cu privire la plățile de roaming. 

Suntem în discuții cu partenerii din România ca să liberalizăm tarifele la Roaming. Discutăm despre aceasta și cu Uniunea Europeană și în cadrul Parteneriatului Estic. Cunoașteți probabil că vor fi liberalizate aceste tarife pentru țările din Balcani și ne dorim același lucru. În decembrie, la Summitul Parteneriatul Estic, un acord regional de liberalizare a tarifului de Roaming. Sperăm să se miște Uniunea Europeană foarte repede și să fie liberalizate pentru toate țările Parteneriatului Estic. Între timp, noi discutăm cu partenerii din România să o facem în plan bilateral și ar fi un semnal bun pentru cetățeni de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul unui interviu pentru PRO TV.

În context, premierul de la Chișinău a venit cu o invitație pentru oamenii din România pe care i-a îndemnat să viziteze Republica Moldova după ce trece valul pandemic.

„Îi vom întâmpina cu un pahar de vin și un zâmbet. Avem locuri frumoase care merită văzute. Cetatea de la Soroca, Complexul Istoric de la Orheiul Vechi. Avem vinării foarte frumoase și un vin bun. Ne-am dori să creștem aceste contacte între oameni cât mai rapid”, a menționat Natalia Gavrilița.

Amintim că discuțiile privind eliminarea tarifelor de roaming între România și Republica Moldova datează din iunie 2011, atunci când a fost semnat Memorandumul de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, de Pavel Filip, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din Republica Moldova şi Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor şi Societatii Informaţionale din România.

(sursa:www.infoprut.ro)