Producţii care au cucerit premii la cele mai importante festivaluri europene, prezentate la BIEFF 2021

Două dintre cele mai apreciate lungmetraje prezentate anul acesta la Cannes şi o selecţie de scurtmetraje recent premiate de importante festivaluri europene sunt incluse în programul Golden Shorts al Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF).

Aceste producţii vor rula, în perioada 17 – 21 noiembrie, la Cinema „Elvire Popesco”, Cinemateca Eforie şi Muzeul Naţional de Artă al României (Sala Auditorium).

Abonamentele şi biletele pentru proiecţiile BIEFF 2021 sunt disponibile online, pe platforma Eventbook.

Documentarul „A Night of Knowing Nothing”, primul lungmetraj regizat de Payal Kapadia, care a fost premiată la Cannes anul acesta cu trofeul L’Oeil d’or, trasează contururile unei poveşti de dragoste imposibilă, desfăşurată pe fundalul mişcărilor studenţeşti de protest din India zilelor noastre.

Filmul va rula în premieră naţională, pe 18 noiembrie, de la ora 19:00, la Cinemateca Eforie.

Tot de la Cannes, din secţiunea independentă Quinzaine des Réalisateurs, va ajunge la BIEFF „The Tsugua Diaries”.

Filmat pe peliculă de 16 mm, acest experiment cinematografic semnat de Maureen Fazendeiro şi Miguel Gomes e construit ca un jurnal în revers, după cum sugerează şi titlul, al întâmplărilor cotidiene prin care trec trei prieteni auto-izolaţi pe durata unei luni de de august într-o fermă spaţioasă.

Filmul va fi proiectat vineri, 19 noiembrie, de la ora 19:00, la Cinemateca Eforie, şi duminică, în ultima zi de festival, de la ora 16:30, la Cinema „Elvire Popesco”.

Ambele lungmetraje sunt proiectate la Bucureşti în parteneriat cu secţiunea independentă Quinzaine des réalisateurs.

Programul Golden Shorts reuneşte cinci scurtmetraje premiate în 2021 la Berlinală, Oberhausen, Rotterdam, Locarno şi Veneţia. Filmele prezentate în parteneriat cu unele dintre cele mai mari evenimente cinematografice din lume vor putea fi urmărite la cea de-a 11-a ediţie BIEFF duminică, 21 noiembrie, de la ora 18:30, la Muzeul Naţional de Artă al României, în Sala Auditorium.

(sursa:www.news.ro)