Primul concurs pentru angajarea unei persoane cu dizabilităţi, la comisia de muncă a Camerei Deputaţilor

Deputatul USR Oana Ţoiu, preşedinte al comisiei de muncă, a anunţat, vineri, că a solicitat Departamentului de resurse umane din Camera Deputaţilor organizarea unui concurs dedicat persoanelor cu dizabilităţi, în baza art.78 alin.(6) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap, ea precizând că membrii comisiei îşi doresc să integreze şi în echipă vocea, experienţa şi perspectiva lor. Deputatul atrage atenţia că în 12 judeţe din ţară niciuna din instituţiile publice nu îşi îndeplineşte cota de angajare prevăzută de lege privind angajarea persoanelor cu dizabilităţi şi în Bucureşti doar 8 din 423 de instituţii.

”Organizăm primul concurs de angajare pentru persoane cu dizabilităţi din istoria Camerei Deputaţilor. Postul este în cadrul Departamentului Legislativ – Direcţia pentru Lucrările şi Secretariatul Comisiilor – Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială. Înscrierea la concurs se face la sediul Camerei Deputaţilor din Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, între orele 10:00-12:00 pâna în data de 22.11.2021. Proba scrisă va avea loc pe 25 noiembrie şi proba orală pe 10 decembrie 2021”, se precizează în anunţ.

Oana Ţoiu arată că solicitarea către Departamentul de resurse umane privind organizarea acestui concurs dedicat persoanelor cu dizabilităţi în baza art.78 alin.(6) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap, are ca motivaţie faptul că sunt comisie de fond pe modificările legislative care privesc persoanele cu dizabilităţi şi îşi doresc să integreze şi în echipă vocea, experienţa şi perspectiva lor.

Deputatul USR a precizat că speră ca procedura odată derulată să fie preluată de cât mai multe instituţii publice.
”În acest moment în 12 judeţe din ţară niciuna din instituţiile publice nu îşi îndeplineşte cota de angajare prevăzută de lege şi în Bucureşti doar 8 din 423 de instituţii. Avem nevoie ca vestea să ajungă la cei interesaţi şi comunitatea persoanelor cu dizabilităţi şi organizaţiilor non-guvernamentale este esenţială în asta, aşa cum este esenţială pentru a împinge mereu soluţiile necesare. Vă rugăm ajutaţi-ne să ducem vestea mai departe”, mai spune Oana Ţoiu.

Cerinţele de angajare, condiţiile de participare şi informaţiile despre ce trebuie să conţină dosarul se regăsesc pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel putin 4% din numărul total de angajaţi.

viewscnt(sursa:www.news.ro)