Protest împotriva obligativităţii certificatului verde, în Piaţa Universităţii

Certificatul verde a scos oamenii în stradă. Nemulțumiți de noile reguli, care așteaptă să primească undă verde în Parlament, protestatarii s-au strâns, duminică seară, în Piața Universității. Ei le cer parlamentarilor să nu voteze introducerea certificatului la locul de muncă. În tot acest timp, PSD vine cu propriile modificări la legea cerută de medici, relatează Realitatea PLUS.

Certificatul verde scoate oamenii în stradă. Nemulțumiți de noile reguli, care așteaptă să primească undă verde în Parlament, protestatarii s-au strâns în Piața Universității. Ei le cer parlamentarilor să nu voteze introducerea certificatului la locul de muncă.

Aproximativ 50 de persoane erau la ora 17.00 în Piața Universității. Mesajul lor e foarte clar: nu doresc certificat verde obligatoriu la locul de muncă. Oamenii nu sunt mulțumiți nici cu propunerile anunțate de PSD, printre care testare o dată pe lună, certificatul să fie valabil deja după prima doză de vaccin. Protestatarii care au venit în centrul Capitalei nu sunt de acord nici cu restricțiile în vigoare: purtarea măștii, distanțare și limitarea circulației.

CUM VREA PSD SĂ MODIFICE LEGEA CERTIFICATULUI VERDE

– O dată pe lună: test anticorpi + test RT-PCR (dublă testare pentru cei nevaccinați)
– Certificatul verde la muncă, obligatoriu indiferent de numărul de angajați, atât la stat cât și la privat
– Teste gratuite pentru personalul medical (măsură posibilă și la profesori)
– Certificat verde valabil la 10 zile de la prima doză de vaccin
(Sursa: amendamente PSD)

Chiar dacă propunerile PSD „relaxează” prevederile pentru certificatul COVID obligatoriu, oamenii sunt nemulțumiți și au anuțat că vor protesta duminică după-amiază pentu neintroducerea certificatului verde.

Proiectul privind introducerea certificatului COVID pentru accesul la locul de muncă a fost respins în Senat săptămâna trecută, pe 27 octombrie.  Senatul este prima cameră sesizată. Proiectul urmează să intre pe agenda deputaților în următoarele zile.

(sursa:www.realitatea.net)