Controale în unităţile de învăţământ din toată ţara pentru verificarea modului în care sunt asigurate condiţiile de protecţie sanitară

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a informat, luni, că a dispus controale în unităţile de învăţământ din toată ţara pentru verificarea modului în care sunt asigurate condiţiile de protecţie sanitară, subliniind că aceste acţiuni vor avea un caracter permanent pe perioada pandemiei de COVID-19.

 

„Astăzi am semnat (…) 42 de ordine de ministru prin care am trimis echipe de control pe tot teritoriul României, (…) tematica de control fiind, în primul rând, respectarea condiţiilor de protecţie sanitară în şcoli şi grădiniţe, pentru că eforturile pe care le facem pentru a păstra şcolile şi grădiniţele deschise trebuie să fie dublate de înţelegerea şi cooperarea fiecărui elev, fiecărui profesor, fiecărui angajat. Vom verifica acest lucru. În al doilea rând, pentru a verifica modul în care a fost raportată rata de vaccinare şi, nu în ultimă instanţă, pentru a verifica soliditatea argumentelor prin raportare la articolul 3.2 din Ordinul de ministru 5338, care prevede ca posibile motive deficienţele de infrastructură sau de resursă umană”, a declarat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit ministrului, aceste controale vor avea un caracter de permanenţă atât timp cât va exista pericolul epidemiologic.

„Vom verifica, de la Ministerului Educaţiei, alături de celelalte organisme abilitate, respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Cât timp va dura epidemia, atât timp vom verifica respectarea condiţiilor sanitare. În momentul în care vor fi rezultate punctuale, care vor avea o relevanţă pentru informarea publică, vă asigur că le vom face publice. Dacă vă referiţi punctual la măsurile care se iau în cazul unor raportări eronate, neconforme ale ratei de vaccinare sau în cazul unor aprobări nejustificate pentru rămânere în online, măsurile vor fi dispuse de către echipele de control, aprobate de către ministrul Educaţiei, în deplin acord cu cadru legal disponibil. Avem jurişti suficient de buni, chiar foarte buni, pentru a propune acele măsuri în cadrul legal”, a explicat Sorin Cîmpeanu. AGERPRES