Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 15-21 noiembne

Patru filme pentru adulți și două animații pentru cei mici vă așteaptă, săptămâna viitoare, la Cinema Ateneu. Noutatea va fi un film despre cum nu trebuie să te cramponezi de trecut, ci, de fapt, confruntarea este cu noi înșine.

După comedia „Pup-o, mă!”, regizoarea Camelia Popa revine cu Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună, povestea a trei frați ciobani care au trecut de mult de vârsta însurătorii și vor cu disperare să pupe o mândră de Ziua Lânii. Rolurile principale sunt jucate de Alexandru Pop, Alin Panc, Cosmin Seleși, Lora, Florin Busuioc.

 

Un loc ca oricare altul/Nowhere Special este o poveste sensibilă, unde un tată află că mai are câteva luni de trăit, iar de aici începe o luptă în căutarea unei familii perfecte pentru fiul său de numai patru ani. Pentru realizarea filmului, regizorul Uberto Pasolini s-a inspirat dintr-o poveste reală.

Documentarul România sălbatică prezintă imaginile surprinse timp de mai bine de 7 ani de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul ne poartă timp de 2 ore în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești.

Premiera săptămânii este filmul Spirala/(Spirál), debutul în lungmetraj al regizoarei Cecilia Felmeri, care îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Alexandra Borbély și Diána Magdolna Kiss. O dramă psihologică intensă despre dificultatea de a lăsa în urmă trecutul.

Filmul a fost deja prezentat în festivaluri internaționale și a fost premiat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia, unde a avut premiera mondială și cu Premiul Special al Juriului (ex aequo) în secţiunea Meet the Neighbors, la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic.

În Familia Addams 2, filmul așteptat de întreaga familie, Morticia și Gomez descoperă cu uimire că Wednesday și Pugsley nu mai vor să petreacă timp cu restul familiei. Așa că pentru a-și reclădi legăturile de familie, decid să plece toți cu camperul lor bântuit într-o vacanță. Aventura lor prin America îi poartă în tot felul de situații hilare, cu personaje stranii, pe care le veți descoperi, în octombrie, la cinema.

Probabil ştim că există o grămadă de lucruri pe care nu le-am făcut sau experienţe pe care am vrea să le trăim din nou. Aceasta e povestea din Ailo – Aventuri în Laponia. O poveste despre cum s-a născut, despre cum a crescut şi despre cum a fost iubit. Eroul nostru este un pui de ren din Laponia. Sunt zeci de mii ca el în această regiune. Coarnele renilor cresc mereu noi în fiecare an. Aceste animale sunt înzestrate cu tot ce trebuie pentru a supraviețui în mediul polar, blana lor le permite să suporte temperaturi de -40°C și se pot mișca prin zăpadă datorită copitelor mari. Renii mănâncă iarbă și mușchi, dar cel mai mult le plac lichenii.

Programul filmelor poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

Accesul se face conform regulilor impuse de autorități. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

15 noiembrie 2021

17.00 | Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună – (regia Camelia Popa) – AP 12

19.00 | Un loc ca oricare altul – Nowhere Special – (regia Uberto Pasolini)  – AG

17 noiembrie 2021

17.00 | Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună – (regia Camelia Popa) – AP 12

19.00 | România sălbatică – (regia Dan Dinu, Cosmin Dumitrache) – AG

19 noiembrie 2021

17.00 | Un loc ca oricare altul – Nowhere Special – (regia Uberto Pasolini)  – AG

19.00 | Spirala – Spiral – (regia Cecília Felméri) – PREMIERĂ – AP 12

20 noiembrie 2021

14.00 | The Addams Family 2 – Familia Addams 2 – (regia Greg Tiernan , Conrad Vernon, Kevin Pavlovic) – 2D/Dublat

21 noiembrie 2021

14.00 | Ailo – Aventuri în Laponia – (regia Guillaume Maidatchevsky) – 2 D/Dublat – AG

Preț bilet normal: 12 lei