Ciolacu: Am înţeles din spaţiul public că Florin Cîţu mi l-a propus pe Rafila premier; sunt total de acord

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că a înţeles din spaţiul public că liderul PNL, Florin Cîţu, i l-a propus pe Alexandru Rafila premier, adăugând că el este de acord cu această variantă şi îşi va convinge colegii că este cea mai bună soluţie.

„Eu am înţeles că avem o variantă. Domnul Rafila. Eu sunt total de acord. Am înţeles din spaţiul public că domnul Florin Cîţu mi l-a propus pe domnul Rafila. Eu îmi asum, ca preşedinte al PSD, că îi lămuresc pe colegii mei să fie domnul Rafila prim-ministru. Dacă domnul Cîţu mi-a făcut această propunere, îl anunţ că sunt de acord. Am auzit în spaţiul public de la domnul prim-ministru demis că mi l-a propus pe domnul Rafila. Sunt total de acord. Repet, domnul Florin Cîţu a spus în spaţiul public că mi l-a propus pe domnul Rafila şi eu am refuzat. Îl anunţ că nu refuz această propunere, înseamnă că avem un prim-ministru pe care am picat de acord”, a afirmat Ciolacu, la sediul PSD.

El a spus că urmează să se stabilească o nouă întâlnire cu PNL şi UDMR pentru finalizarea programului de guvernare, adăugând că îşi menţine opinia că săptămâna viitoare se va forma un Guvern.

„Urmează să stabilim acum telefonic. Normal ar fi ca astăzi să finalizăm programul de guvernare şi orientarea de prim-ministru”, a adăugat Ciolacu.

Liderul PSD a menţionat că negocierile pe programul de guvernare sunt avansate şi lucrurile sunt conturate, rămânând de finalizat zona fiscală.

„Suntem foarte avansaţi şi ne-am conturat lucrurile, mai eram cu zona fiscală să le finalizăm. Am vrut să optimizăm PNRR. Adică în PNRR sunt prinse nişte reforme şi vedem cu ce soluţii venim ca acele reforme să fie în continuare prinse şi o descentralizare a PNRR de implementare în România, ceea ce este perfect. Este şi în Regulamentul Comisiei prevăzută această optimizare”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, potrivit liderului PSD, rezolvarea problemei MCV nu implică neapărat desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

„Înseamnă că MCV stă pe baza unor recomandări şi atunci putem purta acest dialog cu cei care au recomandat acest lucru”, a explicat Ciolacu.

El a subliniat că rectificarea bugetară este o prioritate, iar salariile din Sănătate vor fi plătite la timp.

„Rectificarea bugetară este prioritate, după cum bine ştim, cu problemele de la Sănătate. (…) Este prima prioritate. Sunt ferm convins că se vor plăti aceste salarii”, a transmis preşedintele PSD.

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că, în discuţiile cu liderii PSD şi UDMR, i-a propus lui Marcel Ciolacu ca Alexandru Rafila să fie premier, însă acesta nu fost de acord. AGERPRES