MOARTEA NU NE MAI ÎNSPĂIMÂNTĂ

Moartea a început să nu ne mai înspăimânte. Încă nu am atins bucuria dacilor puși în fața ultimei răsuflări, moment în care lumina veșniciei le invada chipurile, aprinzându-le fețele, semnalând astfel pregătirea întâlnirii cu Zamolxes. Moartea începe să fie o obișnuință printre noi, un fel de musafir nepoftit, dar insistent. De atâta prezență insistentă și agasantă moartea ne devine indiferentă, suportabilă, fără ca să conștientizăm ce înseamnă să moară 500 de oameni pe zi. Vorbea cândva că o astfel de cifră ne poate impresiona până la muțenie de prezentarea fizică a cifrei, a ceea ce poate să însemne 500 de sicrie așezate unul lângă celălalt și care ar ocupa zilnic jumătate din terenul de fotbal. Din două în două zile vama pe care românii o plătesc morții ocupă un teren de fotbal.

Acești morți pot fi considerați jertfa de viață pe care românii sunt obligați să o plătească, așa cum cândva mai plăteau tribut Înaltei Porți sau pur și simplu ceea ce se întâmplă astăzi trădează prostia și încăpățânarea celor care vor cu totdinadinsul să fie prezenți în scenariul protestatarilor cu orice preț.

„Cred că în următoarele câteva săptămâni problema de sănătate publică va reveni în limite normale, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim pregătiți pentru valul 5. Trebuie să dezvoltăm policlinicile și tratamentele. Sunt antivirale noi. Cred că foarte rapid, în vreo lună, se poate că acestea să ajungă în România. Se poate că acest lucru să se negocieze direct la nivel european, prin UE.

Eu aș vrea să ne coordonăm și la valuri cu țările europene și la număr de decese, pentru că noi stăm mult mai rău. Și sper să avem un răspuns comparabil, dar trebuie să facem toți un efort. Trebuie să trecem într-o faza de solidaritate atunci când sesizăm o creștere a numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila.

Morții plătiți sub formă de jertfă Zeului Inconștienței Umane, nu pot fi reciclați nici măcar la nivelul sufletului neîmpărtășit, ci doar a prostiei unora, care nu sunt nici ei iertați de moarte, dar care mor crezându-se eroi. Avem și printre noi astfel de specimele, cu mintea blocată, sensibili, dar inumani, greu de înțeles și, mai ales, greu de crezut de către cei care au un minim de rațiune.

Peste noi cade un astfel de timp sub formă de stâncă prăvălită, oferindu-ne șansa de a ne descurca singuri, de a lăsa timpului jertfa puternicei noastre personalități. Doar cei mai puternici merg mai departe. Doar cei care nu cred în lacrimi au tăria depășirii semnului crucii smuls la despărțirea de viață, dar nu ca o lașitate, ci pur și simplu cum se mai desparte viața de moarte.

În realitatea imediată se joacă mizându-se pe sensibilitatea glasului povestitor. Acest apel la gingășia urechilor ascultătorului se vrea să fie zgomotul de fond, capcana în care de 30 de ani tot cădem și mai apoi ne minunăm de ceea ce ni se întâmplă, amintindu-ne că de fapt drumul ne este cunoscut, pedeapsa ne este cunoscută.

Deja omul politic se simte dator să-și motiveze prestația din timpul crizei politice care pur și simplu a blocat orice mișcare la nivelul liniei orizontului. Astfel, s-a încercat definirea înghețării în substanță a timpului. Trăim fără ca să simțim cu ne alunecă pe sub tălpi secundele, cum se scurge timpul în vreme ce noi încremenim în afara mișcării. Marcel Ciolacu: „Vreau un program clar, cu prioritățile si urgențele românilor, pentru că vine iarna, trebuie să ne pregătim și de valul 5 al pandemiei.

Mai mult ca sigur PSD va face astăzi un Consiliu Național unde va decide primul ministru desemnat, dar cel mai important este să nu construim ceva fără să ținem cont de nimic. Trebuie să ținem cont de voința românilor. PSD a câștigat alegerile generale, a afirmat Ciolacu.

Din acestă perspectivă, a afirmat liderul social-democrat, este normal ca PSD să aibă un premier desemnat.

„De aici pleacă negocierile și cred că cel mai important este să nu iasă nimeni păcălit. Este normal să existe poziții contradictorii, de aceea se și numesc negocieri. Eu sper ca astăzi să finalizăm aceste negocieri.

Intrăm într-o normalitate și sunt ferm convins că și Florin Cîțu va înțelege această normalitate și va înțelege că nu poate să vină prim-ministru, după ce a fost demis prin moțiune de cenzură.”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Moartea a început să nu ne mai înspăimânte. Încă nu am atins bucuria dacilor puși în fața ultimei răsuflări, moment în care lumina veșniciei le invada chipurile, aprinzându-le fețele, semnalând astfel pregătirea întâlnirii cu Zamolxes. Moartea începe să fie o obișnuință printre noi, un fel de musafir nepoftit, dar insistent. De atâta prezență insistentă și agasantă moartea ne devine indiferentă, suportabilă, fără ca să conștientizăm ce înseamnă să moară 500 de oameni pe zi.

ADI CRISTI