Eduard Novak a fost propus de UDMR pentru un nou mandat, la conducerea noului minister al Sportului

Ministrul interimar al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a fost propus, luni, de Consiliul Permanent al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), pentru un nou mandat, la conducerea noului minister al Sportului, rezultat în urma decuplării de portofoliul de tineret.

„Consiliul Permanent al Uniunii Democrate Maghiare din România m-a nominalizat pentru funcţia de ministru al Sportului şi în această nouă formulă de guvernare. Mulţumesc pentru încrederea acordată şi sunt recunoscător că voi avea şansa să muncesc în continuare pentru dezvoltarea sportului românesc, să continui proiectele începute şi să lansez unele noi. Avem mult de lucru, multe schimbări de făcut, o strategie de implementat, dar sunt încrezător şi determinat”, a anunţat, luni, Novak pe pagina sa la Facebook.

În contextul formării unei noi majorităţi guvernamentale PSD-PNL-UDMR, preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, a anunţat că partidul său păstrează cele trei portofolii, plus funcţia de vicepremier în Guvern, deţinute şi în cabinetul Florin Cîţu.

Pe de altă parte, în noua organigramă figurează un nou minister, al Tineretului şi Familiei, care în urma negocierilor a revenit PSD. Astfel, portofoliul corespunzător tineretului nu va mai fi cuplat cu sportul.

Carol-Eduard Novak (45 ani) a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, având şi două medalii de argint, la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2008, respectiv Londra 2012. La ediţia 2020 a Jocurilor Paralimpice de la Tokyo, în perioada în care ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, Novak a cucerit medalia de argint în proba de urmărire individuală la 4.000 de metri, vara aceasta. Palmaresul său cuprinde şi mai multe medalii la Mondialele de paraciclism.

Eduard Novak, care a fost preşedintele Federaţiei Române de Ciclism din 2013, a fondat o echipă profesionistă de ciclism în 2012, sub numele de Tuşnad Cycling Team, devenită între timp Novak Team (echipă continentală), iar ulterior a înfiinţat şi o academie de ciclism.
AGERPRES