Proiectele Iașului, prioritare în Programul de Guvernare!

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași, a precizat că cele mai importante proiecte ale județului nostru și ale Moldovei se regăsesc în planurile de investiții ale viitorului Guvern.

„Autostrăzile A8 (Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni), A7 (Ploiești – Buzău – Focșani –Bacău – Pașcani – Suceava – Siret), dar și A13 (Brașov – Bacău) deschid lista de proiecte de infrastructură menite să faciliteze legăturile dintre regiunile istorice ale României. Un alt proiect major, dezvoltat încă din perioada ultimului Guvern PSD, Spitalul Regional, va continua conform graficelor stabilite. Vom vedea în ce măsură Ministerul Sănătății poate urgenta implementarea acestui proiect în condițiile în care în ultimii doi ani s-a organizat doar licitația de proiectare, fără a avea nici acum un contract în acest sens.

Discutăm și de dezvoltarea viitoare a Aeroportului Internațional Iași, inclusiv prin dezvoltarea capacităților cargo și construirea de noi terminale pentru transportul de marfă.

Implementarea conceptului de tren metropolitan, dezvoltarea infrastructurii feroviare aferente zonelor metropolitane, creșterea vitezelor tehnice și comerciale în rețeaua feroviară, de exemplu Mărășești – Iași, proiectul de modernizare a liniei feroviare Ploiești Vest – Focșani – Roman –Iași – Frontieră reprezintă alte proiecte cuprinse în Programul de Guvernare. Ne dorim să găsim fonduri și pentru continuarea proiectelor care vizează Șoseaua Ocolitoare a municipiului Iași.

În Programul de Guvernare se regăsește și proiectul viitorului sediu al Operei Naționale Iași, unde se așteaptă încă un amplasament de la Consiliul Local. Acest proiect este estimat la 15 milioane de euro.

Vom urmări îndeaproape ca aceste proiecte să devină realitate în cel mai scurt timp posibil. Iașul și Moldova nu își mai permit întârzieri în niciun domeniu. Avem nevoie de autostrăzi, de spitale, de investiții în zona metropolitană, de dezvoltarea Aeroportului, de atragerea de noi fonduri europene. Acestea vor fi prioritățile echipei social-democrate de la Iași, indiferent de cine este ministrul responsabil de implementarea proiectelor” a declarat liderul social-democraților ieșeni.