Maricel Popa, președintele PSD Iași: Am votat cu gândul la români, pentru stabilitate, soluții eficiente și siguranța zilei de mâine!

Programul de guvernare propus de PSD va scoate țara din criză și România va reveni la normalitate. PSD intră la guvernare nu doar cu angajamentul ci și cu determinarea de a promova o schimbare în bine a politicilor publice și a relației cu cetățeanul. De aceea a desemnat ca miniștrii, lideri din prima linie, profesioniști, cu experiență politică și administrativă.

Misiunea asumată de PSD este să readucă normalitatea în viața oamenilor; statul să aibă grijă de cetățenii săi, mai ales de cei vulnerabili, munca să fie încurajată și răsplătită, familiile cu copii sprijinite. Sunt convins că noul guvern va pune repede în practică primele măsuri care vor da startul redresării economice.

Mă refer aici la creșterea punctului de pensie cu 10% și a pensiei minime cu 25%, creșterea salariului minim brut pe economie cu 11%, precum și creșterea alocațiilor cu 40%. Vor fi acordate subvenții pentru a reduce impactul crizei generate de prețurile exagerate la energie și gaze naturale.

În ceea ce privește sănătatea va începe procedura de testare extinsă a populației pentru restrângerea contaminării cu Sars-Cov2.

Va fi pus în practică programul „Cumpărăm românește” pentru încurajarea achiziției de produse românești și implicit sprijinirea firmelor românești. Este nevoie rapidă de o absorbție eficientă a fondurilor europene destinate agriculturii și de plată la timp a subvențiilor.

Vom accelera procesul de digitalizare al economiei și vom reduce taxele pe venituri, prin creșterea deducerilor pentru persoanele cu venituri mici.

În ceea ce privește Iașul, voi susține toate proiectele aflate în programul de guvernare. Voi urmări îndeaproape ca acestea să devină realitate în cel mai scurt timp posibil. Iașul și Moldova nu își mai permit întârzieri în niciun domeniu. Avem nevoie de autostrăzi, de spitale, de investiții în zona metropolitană, de dezvoltarea Aeroportului, de atragerea de noi fonduri europene. Acestea vor fi prioritățile echipei social-democrate de la Iași. În mod deosebit, voi insista pentru alocări transparente și corecte către administrațiile locale din fondurile Programului Național de Investiții și din Planul Național de Redresare și Reziliență.