A fost lansată o platformă virtuală pentru stabilirea parteneriatelor de afaceri

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Mediul de afaceri din Republica Moldova va avea o platformă virtuală – www.businesslink.md, care va însuma toată informația centralizată despre companiile autohtone active și calificate să furnizeze servicii și produse, atât pe piața internă, cât și cea externă, transmite MOLDPRES.

Informațiile despre furnizori vor fi structurate într-o bază de date publică cu funcționalități avansate ale motorului de căutare, care oferă contacte directe sau posibilitatea de a plasa cereri de parteneriat în afaceri.

„Este o platformă necesară din considerentul că nu toți agenții economici din țară cunosc despre serviciile ce pot fi accesate chiar pe teritoriul Moldovei. China, precum și alte țări excelează la acest capitol, dispunând  de platforme unde pot fi ușor identificate companiile și tehnologiile. Acum vom avea și noi posibilitatea să ne promovăm mai intens în exterior. Astfel, vom reuși să ne conectăm cu alte țări pentru a dezvolta o rețea sustenabilă și mai rezistentă la crizele prin care trece acum întreaga lume și ne vom integra și mai bine în noile realități ale comerțului internațional pentru a ne face văzuți și auziți”, a estimat Sergiu Gaibu, ministrul Economiei.

La rândul său, Ulrich Kinne, reprezentant al Ambasadei Germaniei la Chișinău a accentuat că BusinessLink va deveni o platformă eficientă și utilă pentru întreprinderile mici și mijlocii din Moldova în drumul spre internaționalizarea afacerilor.

„Guvernul Germaniei susține eforturile IMM-urilor din Republica Moldova în aderarea la lanțurile valorice naționale și internaționale. Noua platformă virtuală va facilita stabilirea de noi parteneriate în afaceri, iar acest lucru va genera efecte pozitive în economie, vor fi create noi locuri de muncă și astfel va fi redus fenomenul migraționist”, a spus Ulrich Kinne.

Platforma a fost dezvoltată de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu suportul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”. Acesta este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.