În municipiul Chișinău se atestă o tendință de micșorare a cazurilor de COVID-19

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Chișinăul rămâne în alertă de sănătate publică, Cod portocaliu, chiar dacă se manifestă o reducere a cazurilor de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Primăria a anunțat că municipiul rămâne în continuare în alertă epidemiologică sporită cu infecția COVID-19, deși se atestă o tendință de micșorare a numărului cazurilor de îmbolnăviri prin infecția cu noul coronavirus în rândul populației.

În baza indicatorilor prezentați de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, în capitală se menține stare de urgență în sănătate publică pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod portocaliu”.

Astfel, în prezent, în spitalele municipale sunt internați 430 pacienți confirmați COVID-19, dintre care, 38 în stare foarte gravă, 184 în stare gravă, 194 – în stare medie și 14 – în stare ușoară.

În contextul descreșterii numărului de îmbolnăviri prin infecția de coronaviurs, primarul Ion Ceban a anunțat că, începând cu 23 noiembrie, a fost sistată internarea pacienților COVID-19 confirmați la: CIE „Moldexpo”, (asigură triajul, 100 paturi); SCM Boli Contagioase de Copii (micșorat numărul de paturi COVID cu 25); SCMC „Valentin Ignatenco”.

De asemenea, din 30 noiembrie, la SCM „Gh. Paladi”, a fost redusă capacitatea de spitalizare cu 110 paturi, cu menținerea a 9 paturi ATI, iar la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie a fost sistată internarea pacienților cu COVID-19.

În prezent, capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este de 960 paturi (inclusiv 100 paturi triaj la „Moldexpo”), 71 paturi sunt în secțiile de terapie intensivă (dintre care 4 pentru copii).