AUR critică noile măsuri de relaxare anunţate de CNSU

AUR critică noile măsuri de relaxare anunţate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), pe care le consideră ”jignitoare la adresa românilor cinstiţi şi muncitori, a căror singură vină este că nu s-au vaccinat”.

„Aşa-numitele ‘măsuri de relaxare’ nu rezolvă, în esenţă, nimic pentru că, în continuare, se insistă cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi segregarea pe criterii sanitare”, afirmă senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

La rândul său, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, precizează că numărul de infectări zilnice cu COVID-19 a scăzut „foarte mult, iar toate datele arată că tulpina Omicron este mai puţin periculoasă decât Delta”.

„Prin urmare, este de neînţeles de ce Raed Arafat şi Nicolae Ciucă insistă să inducă panica în rândul populaţiei şi să menţină restricţii aberante şi discriminatorii”, susţine liderul AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului ”să înceteze să încalce libertăţile şi drepturile fundamentale ale românilor, de la libertatea de circulaţie până la dreptul la educaţie, în contextul prelungirii la nesfârşit a stării de alertă şi sub pretextul epidemiei de COVID”, potrivit comunicatului. AGERPRES