Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 3 ianuarie 2022, după care temperaturile vor începe să scadă, iar probabilitatea de precipitaţii este mai ridicată în intervalul 27-30 ianuarie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 27 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.
În Banat, prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade, după care vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât, în perioada 28 decembrie – 5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 şi 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 – 9 ianuarie.
O evoluţie termică similară o vor avea şi valorile nocturne, astfel că media minimelor va creşte uşor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 1 ianuarie. Ulterior, tendinţa temperaturilor minime va fi de scădere, de la 4 grade, în medie în 1 ianuarie, spre medii în jurul a -2 grade la sfârşitul intervalului (9 ianuarie).
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie şi în intervalul 2- 9 ianuarie.
Şi în Crişana temperaturile maxime vor creşte treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că în prima săptămână temperaturile vor creşte de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2-3 grade, în 3 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a minus 4- minus 3 grade în perioada 7 – 9 ianuarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie, apoi în intervalul 2 – 9 ianuarie.
În Transilvania, în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3-4 grade, apoi treptat acestea vor creşte până spre 6-7 grade, în medie, în 3 ianuarie. Ulterior, tendinţa maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârşitul intervalului (9 ianuarie) vor fi în medie 1-2 grade.
Aceeaşi evoluţie termică o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va creşte uşor de la -1 grad în medie, în 27 şi 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 4 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre minus 6- minus 5 grade, în 8 şi 9 ianuarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 – 31 decembrie şi 3 -9 ianuarie.
Vremea se va încălzi uşor şi treptat şi în Maramureş, de la medii de 3-4 grade în perioada 27 – 30 decembrie, până spre 6 grade în medie, în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârşitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză în medie vor fi 1-2 grade.
Un parcurs similar îl vor avea şi temperaturile minime, acestea urmând a creşte de la -4 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 2 grade în perioada 1- 3 ianuarie, apoi tendinţa acestora este de scădere, urmând ca în perioada 7 – 9 ianuarie să se înregistreze, în medie, minus 4 – minus 3 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 decembrie – 9 ianuarie.
În Moldova, valorile diurne vor creşte semnificativ, de la -2 grade în medie, în zilele de 27 şi 28 decembrie până spre 6 grade, în medie, în zilele de 2 şi 3 ianuarie. Ulterior tendinţa acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7- 9 ianuarie.
O evoluţie termică similară o vor avea şi valorile nocturne, astfel media minimelor va creşte de la medii în jurul a -5 grade în perioada 27 -29 decembrie, spre 1-2 grade, în medie în 3 ianuarie, apoi până la sfârşitul intervalului de prognoză vor scădea spre minus 5- minus 4 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, apoi, din data de 30 decembrie probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată.
Cu variaţii în general uşoare de la o zi la alta, în perioada 27 decembrie – 3 ianuarie, temperaturile maxime vor avea o tendinţă de creştere în Dobrogea, de la 5-6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 7 – 9 ianuarie.
Temperaturile minime vor creşte de la medii în jurul a 0 grade în primele zile ale intervalului până spre medii de 2-3 grade în perioada 1 – 6 ianuarie, apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în perioada 27 – 30 decembrie.
În Muntenia, vremea se va încălzi treptat de la valori maxime medii în jurul a 2-4 grade în perioada 27 – 29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 2, 3 şi 4 ianuarie. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că în intervalul 7 – 9 ianuarie, media maximelor va fi de 4 – 5 grade.
Aceeaşi evoluţie o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va creşte de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 1 – 4 ianuarie, apoi tendinţa acestora este de scădere spre minus 4 – minus 3 grade, în medie, la sfârşitul intervalului.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în 29 şi 30 decembrie şi ulterior din 4 ianuarie.
Şi în Oltenia, în prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie, apoi vor creşte până spre 8-9 grade în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie. Ulterior, vremea se va răci, astfel că, în perioada 7 – 9 ianuarie media maximelor va ajunge la 4-5 grade.
În perioada 27 – 30 decembrie, minimele nu vor varia, urmând a se situa în jurul a 1 grad, apoi tendinţa este de creştere uşoară spre 2 grade, valoare ce va fi atinsă în intervalul 31 decembrie – 4 ianuarie. Ulterior datei de 4 ianuarie, minimele vor coborî până spre minus 3- minus 2 grade la sfârşitul intervalului.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în perioada 27 – 30 decembrie şi va creşte începând din 5 ianuarie.
La munte, în perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior, acestea vor creşte uşor spre 2 grade, apoi tendinţa este de scădere până spre minus 3 – minus 2 grade în perioada 7 – 9 ianuarie.
Minimele vor avea o evoluţie termică similară, astfel că în perioada 27 – 31 decembrie, variaţiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor creşte apoi uşor până spre -2 grade în 2 şi 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre minus 7 – minus 6 grade, în perioada 7- 9 ianuarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului. AGERPRES