Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 3 – 9 ianuarie

Ieșenii se pot bucura de filme de calitate, la Cinema Ateneu, încă din primele zile ale anului. Săptămâna 3-9 ianuarie 2022 aduce un program zilnic de proiecții, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

 

Filmul The Hating Game/Te urăsc, te iubesc,bazat pe romanul-bestseller omonim, este povestea luptei pentru același post de conducere a unei tinere și a colegului său de birou. Cei doi vor scoate la înaintare toate armele, iar pasiunea cu care se înfruntă se va tranforma în iubire adevărată. Hotărâtă să atingă succesul în carieră fără compromisuri, Lucy (Lucy Hale) pornește o luptă nemiloasă împotriva glacialului și eficientului ei rival Joshua (Austin Stowell). Dar frumoasa Lucy e din ce în ce mai atrasă de el, iar asta sigur n-o va ajuta prea mult.

 

Anul 2022 aduce și premiera remake-ului filmului Poveste din Cartierul de Vest, regizat de Steven Spielberg, o adevărată explozie de culoare, muzică și dans, ce formează un spectacol de neuitat pe marele ecran. Filmul este o poveste despre dragoste interzisă și rivalitatea dintre Jets și Sharks, două bande de tineri cu rădăcini etnice diferite. Cinefilii o pot admira pe fabuloasa Rita Moreno, câștigătoarea premiului Oscar pentru interpretarea sa a rolului Anita în „Poveste din Cartierul de Vest” (1961).

 

Povestea Prințesei Diana, în interpretarea magnifică a lui Kristen Stewart, poate fi văzută acum pe marile ecrane. Spencer este o biografie neconvențională a Prințesei Diana (titlul filmului face trimitere la numele ei de fată, Spencer) și se derulează de-a lungul a trei zile din anii 1990, înainte de moartea ei într-un accident de mașină. Filmul este o relatare fictivă despre decizia Prințesei Diana de a pune capăt căsătoriei cu Prințul Charles și de a părăsi familia regală britanică.

 

În Succes de public/The Big Hit/ Un triomphe, comedia europeană a anului,Etienne înființează un atelier de teatru în pușcărie, unde aduce laolaltă un grup de deținuți pentru a pune în scenă faimoasa piesă „Așteptându-l pe Godot”. Repetițiile merg bine, umorul natural al trupei cucerește publicul și totul pare a fi un mare succes. Până în ziua în care urmează să dea lovitura la marea premieră de la Paris.

 

Casa Gucci/House of Gucci este un film biografic despre faimoasa familie Gucci, inspirat din povestea șocantă și adevărată a familiei din spatele imperiului modei italian. În 1998, mondena PatrizziaReggiani, interpretată de Lady Gaga, a fost condamnată pentru că a tocmit un asasin plătit să-l omoare pe Maurizio Gucci, personajul lui Adam Driver. Abia în 2014, Patrizzia a fost eliberată din închisoare. Filmul, regizat de Ridley Scott, are la bază cartea „Casa Gucci, o poveste senzațională despre crimă, nebunie, strălucire, și lăcomie”.

 

Trepiani/Trei etaje, regizat de NanniMoretti, este un film care îţi schimbă percepţia asupra motivelor din spatele unor greşeli majore. Drama a avut premiera la Festivalul de la Cannes, unde filmul a fost aplaudat în picioare timp de zece minute. Acțiunea se concentrează în jurul a trei familii, care trăiesc în trei apartamente din același complex luxos de locuințe, iar viața obligă personajele să facă față conflictelor care afectează relațiile dintre frați, părinți și copii, soți și soții.

 

Premieră pe marele ecran va fi și la capitolul animații, odată cu lansarea filmului bazat pe seria omonimă de cărți pentru copii Clifford: Marele câine roșu, scrisă de Norman Bridwell. Tânăra Emily primește în dar un pui de cățel roșcovan care se va dovedi un câine magic: cu cât este mai iubit, cu atât el crește mai mare, și mai mare. Nu va trece mult timp până când apartamentul de oraș în care locuiesc va deveni neîncăpător, iar fetița va porni în aventura vieții ei, însoțită de unchiul său trăsnit.

 

Programul evenimentelor poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

 

Accesul se face conform regulilor impuse de autorități.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

 

3 ianuarie:

 

18.00 | The Hating Game –  Te urăsc, te iubesc – (regia Peter Hutchings) – AP 12

20.00 | West Side Story – Poveste din cartierul de vest – (regia Steven Spielberg) – PREMIERĂ – AP 12

 

4 ianuarie:

 

18.00 | Spencer – Spencer – (regia Pablo Larrain) – AP 12

20.00 | West Side Story – Poveste din cartierul de vest – (regia Steven Spielberg) – AP 12

 

5 ianuarie:

 

18.00 | Succes de public – Un triomphe – (regia Emmanuel Courcol) – AP 12

20.00 | Casa Gucci – House of Gucci – (regia Ridley Scott)  – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

 

6 ianuarie:

 

18.00 | The Hating Game –  Te urăsc, te iubesc – (regia Peter Hutchings) – AP 12

20.00 | West Side Story – Poveste din cartierul de vest – (regia Steven Spielberg) – AP 12

 

7 ianuarie:

 

18.00 | Succes de public – Un triomphe – (regia Emmanuel Courcol) – AP 12

20.00 | Trepiani – Trei etaje – (regia NanniMoretti) – PREMIERĂ – AP 12

 

8 ianuarie:

 

14.00 | Clifford the Big Red Dog – Clifford: Marele câine roșu – (regia Walt Becker) – PREMIERĂ – 3D/Dublat – AG

 

9 ianuarie:

 

14.00 | Clifford the Big Red Dog – Clifford: Marele câine roșu – (regia Walt Becker) – 3D/Dublat – AG

 

Preț bilet normal: 15 lei

Preț bilet 3D: 15 lei (ochelarii incluși)