Cooperarea moldo-israeliană în domeniul justiției a fost discutată la Ierusalim

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și secretarul de stat, Iulian Rusu, au avut, la Ierusalim, o întrevedere cu vicepremierul, ministrul Justiției al Statului Israel, Gideon Sa’ar. Oficialii au discutat despre consolidarea cooperării moldo-israeliene, schimbul de experiență privind reforma justiției și colaborarea în cazurile de asistență juridică dintre cele douî țări, comunică MOLDPRES.

În cadrul întrevederii, Litvinenco a vorbit despre prioritățile Ministerului Justiției și despre reformele inițiate în sistemul judecătoresc și cel al procuraturii. În context, ministrul a subliniat interesul țării noastre în aprofundarea relațiilor bilaterale, în special în domeniul justiției.

La rândul său, ministrul Gideon Sa’ar a reiterat deschiderea Israelului pentru cooperare și a subliniat disponibilitatea țării sale de a împărtăși bunele practici în combaterea corupției și consolidarea independenței sistemului judecătoresc.

La finalul discuțiilor, Sergiu Litvinenco a lansat omologului său israelian invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova.

Foto: MJ