Ministerul Culturii: Lucian Giurchescu a reprezentat o parte importantă din succesul Teatrului de Comedie

Ministerul Culturii deplânge moartea regizorului Lucian Giurchescu, apreciind că acesta a reprezentat o parte importantă din succesul Teatrului de Comedie.

„Considerat unul dintre marii regizori de teatru, a reprezentat o parte importantă din succesul Teatrului de Comedie, al cărui director a fost timp de 14 ani. (…) Îi mulţumim pentru că a ţinut vie flacăra culturii în sufletul tuturor celor care i-au privit şi, mai ales, simţit spectacolele de teatru pe care le-a regizat cu atâta dedicare”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

 

Potrivit sursei citate, în 1961 Lucian Giurchescu a regizat spectacolul „Burghezul gentilom” de Moliere, cu Grigore Vasiliu Birlic în rolul principal şi a fost apreciat pentru regia spectacolului „Rinocerii” de Eugen Ionescu, despre care autorul spunea, cu ocazia reprezentaţiei de la Festivalul Teatrului Naţiunilor din Paris (1965), că a fost cea mai bună punere în scenă pe care a văzut-o.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate culturală desfăşurată, în anul 2006, Preşedinţia României i-a oferit ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer.

Regizorul Lucian Giurchescu, fost director al Teatrului de Comedie, a murit, la vârsta de 91 de ani. AGERPRES