Scandalul Epstein: Prinţul Andrew a renunţat la patronajele regale şi la afilierile militare

Prinţul Andrew al Marii Britanii a renunţat joi la patronajele sale regale şi la afilierile militare, în contextul implicării sale în scandalul Epstein de pedofilie şi abuzuri sexuale împotriva unor minore, conform unui anunţ făcut de Palatul Buckingham, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Această decizie a fost luată după ce avocaţii prinţului Andrew nu au reuşit să convingă un judecător american să renunţe la procesul civil în care membrul familiei regale britanice este acuzat de abuzuri sexuale.

„Cu aprobarea şi acordul reginei, afilierile militare şi patronajele regale ale ducelui de York au fost returnate reginei”, conform comunicatului emis de Palatul Buckingham. „Ducele de York va continua să nu se implice în activităţi publice şi se apără în justiţie la fel ca orice cetăţean privat”, se mai arată în comunicat.

O sursă din cadrul Casei Regale, citată de Reuters, a precizat că prinţul Andrew nu va mai folosi titlul de „Alteţă Regală” în orice calitate oficială, iar celelalte roluri şi patronaje ale sale vor fi distribuite între ceilalţi membri ai familiei regale, iar prinţul Andrew nu va mai intra în posesia acestora. AGERPRES