Termenul de aplicare a cotei TVA de 6% pentru sectorul HORECA a fost prelungit până la 15 martie

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat informează că, prin Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 13 ianuarie, se prelungește, până la 15 martie curent inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, starea de urgență în sănătate publică, relatează MOLDPRES.

Astfel, pe durata stării de urgență, se prelungește termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% la produsele alimentare și/sau la băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de serviciile conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei.

De asemenea, excepția se referă la serviciile de cazare, indiferent de categoria de confort, în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanță sau tabără de vacanță, care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei, prevedere stabilită prin Legea nr. 76/2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.