Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 17 – 23 ianuarie

Emoția este readusă pe marele ecran, de data aceasta, prin câteva filme îndrăznețe și cu povești intense. În săptămâna 17-23 ianuarie, la Cinema „Ateneu” vor fi difuzate producții care sunt primite cu entuziasm de cinefili și la care se adaugă încă un nou titlu premiat internațional.

 

Spencer este o biografie neconvențională a Prințesei Diana (titlul filmului face trimitere la numele ei de fată, Spencer) și se derulează de-a lungul a trei zile din anii 1990, înainte de moartea ei într-un accident de mașină. Filmul este o relatare fictivă despre decizia Prințesei Diana de a pune capăt căsătoriei cu Prințul Charles și de a părăsi familia regală britanică.

 

Trepiani/Trei etaje, regizat de NanniMoretti, este un film care îţi schimbă percepţia asupra motivelor din spatele unor greşeli majore. Drama a avut premiera la Festivalul de la Cannes, unde filmul a fost aplaudat în picioare timp de zece minute. Acțiunea se concentrează în jurul a trei familii, care trăiesc în trei apartamente din același complex luxos de locuințe, iar viața obligă personajele să facă față conflictelor care afectează relațiile dintre frați, părinți și copii, soți și soții.

 

În Succes de public/The Big Hit/ Un triomphe, comedia europeană a anului 2021,Etienne înființează un atelier de teatru în pușcărie, unde aduce laolaltă un grup de deținuți pentru a pune în scenă faimoasa piesă „Așteptându-l pe Godot”. Repetițiile merg bine, umorul natural al trupei cucerește publicul și totul pare a fi un mare succes. Până în ziua în care urmează să dea lovitura la marea premieră de la Paris.

 

Casa Gucci/House of Gucci este un film biografic despre faimoasa familie Gucci, inspirat din povestea șocantă și adevărată a familiei din spatele imperiului modei italian. În 1998, mondena PatrizziaReggiani, interpretată de Lady Gaga, a fost condamnată pentru că a tocmit un asasin plătit să-l omoare pe Maurizio Gucci, personajul lui Adam Driver. Abia în 2014, Patrizzia a fost eliberată din închisoare. Filmul, regizat de Ridley Scott, are la bază cartea „Casa Gucci, o poveste senzațională despre crimă, nebunie, strălucire și lăcomie”.

 

Premiera săptămânii este Noua ordine/Nuevoorden, lungmetrajul regizorului Michel Franco, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția 2020, acolo unde a câștigat Marele Premiu al Juriului. Filmul a fost proiectat în România în avanpremieră în cadrul celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Acest thriller distopic imaginează un viitor nu tocmai îndepărtat, dominat de inegalitate sistemică, proteste violente și corupție generalizată.

 

La categoria filmelor pentru copii rulează animația Encanto. Filmul o prezintă pe Mirabel, o fată din Columbia, ce se confruntă cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Acțiunea are loc într-un sat magic din Columbia și prezintă familia Madrigal, în care fiecare membru are propriile sale daruri, cum ar fi schimbarea formei, creșterea plantelor sau super-forța. Chiar și casa este fermecată, dansând în ritmul vieții de zi cu zi. Însă Mirabel este singura din familia ei care nu are puteri speciale.

 

Și tot pentru cei mici rulează și Clifford: Marele câine roșu, proaspăt lansat în cinematografe. Tânăra Emily primește în dar un pui de cățel roșcovan care se va dovedi un câine magic: cu cât este mai iubit, cu atât el crește mai mare, și mai mare. Nu va trece mult timp până când apartamentul de oraș în care locuiesc va deveni neîncăpător, iar fetița va porni în aventura vieții ei, însoțită de unchiul său trăsnit.

 

Programul evenimentelor poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

 

Accesul se face conform regulilor impuse de autorități. Detalii pe pagina de facebookCinema Iași.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform următorului program::

 

17 ianuarie

 

18.00 | Spencer – Spencer – (regia Pablo Larrain) – AP 12

20.00 | Trepiani – Trei etaje – (regia NanniMoretti) – AP 12

 

19 ianuarie

 

18.00 | Succes de public – Un triomphe – (regia Emmanuel Courcol) – AP 12

20.00 | Casa Gucci – House of Gucci – (regia Ridley Scott)  – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

 

21 ianuarie

 

18.00 |Trepiani – Trei etaje – (regia NanniMoretti) – AP 12

20.00 | Nuevoorden – Noua ordine – (regia Michel Franco) – PREMIERĂ – AP 12

 

22 ianuarie

 

14.00 | Encanto – (regia Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith) – 3D/Dublat – AG

 

23 ianuarie

 

14.00 | Clifford the Big Red Dog – Clifford: Marele câine roșu – (regia Walt Becker) – 3D/Dublat – AG

 

Preț bilet normal: 15 lei

Preț bilet 3D: 15 lei (ochelarii incluși)