Bode: Am dispus o evaluare managerială urgentă la nivelul tuturor Inspectoratelor judeţene de poliţie

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, luni, că a dispus şefului Poliţiei Române să realizeze de urgenţă o evaluare managerială la nivelul fiecărui Inspectorat judeţean, prin care să identifice toate problemele care pot conduce la situaţii precum cea petrecută la Bolintin Vale.

„Aşa cum ştiţi, în 2021, am demarat un amplu proces de reformă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Voi continua să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru profesionalizarea, pentru responsabilizarea şi pentru modernizarea tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Am dispus şefului Poliţiei Române să realizeze de urgenţă o evaluare managerială la nivelul fiecărui Inspectorat judeţean de poliţie care să vizeze identificarea tuturor problemelor care pot conduce la situaţii similiare celei de la Giurgiu”, a declarat Bode, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că va continua să dispună măsuri care să conducă la „o curăţenie în propria ogradă”.

„Aşa cum ştiţi, pădure fără uscături nu există, dar, indiferent, subliniez, indiferent despre cine ar fi vorba, ce funcţie, ce grad are, aceste măsuri pe componenta de integritate, pe profesionalism, vor fi luate şi anul 2022”, a transmis Lucian Bode.

Un bărbat a murit săptămâna trecută după ce a fost agresat în Bolintin Vale de un localnic, fiind lovit cu o piatră în cap.

Pe 9 ianuarie, poliţiştii din Bolintin Vale au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat cu privire la faptul că fratele său are un conflict cu mai multe persoane pe o stradă din oraş şi a fost agresat.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde a fost identificat bărbatul, şofer al unui microbuz, care prezenta urme de agresiune şi care a fost transportat la o unitate sanitară din Capitală.

Un tânăr din Bolintin Vale a fost identificat ca autor al agresiunii, fiind ulterior arestat preventiv. AGERPRES