USR anunţă că va depune o moţiune simplă, dacă ministrul Energiei nu îşi dă demisia

Parlamentarii USR vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în cazul în care acesta nu îşi va da demisia, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Moşteanu.

Decizia a fost luată în cadrul Biroului Naţional al USR, reunit luni.

„Coaliţia de guvernare trebuie să vină rapid cu un ministru competent. Dacă nu îşi va da demisia, în prima şedinţă din următoarea sesiune parlamentară vom depune o moţiune simplă. Această decizie este luată. USR va depune o moţiune simplă dacă ministrul Virgil Popescu nu îşi depune demisia”, a declarat Moşteanu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa conducerii partidului.

Purtătorul de cuvânt al USR a susţinut că ministrul Virgil Popescu „s-a uitat indiferent” la episodul liberalizării preţurilor la energie, fără să facă pregătirile necesare.

„A avut timp doi ani şi ceva în care să arate că poate să facă ceva pentru România, să arate că înţelege cu ce se mănâncă acel minister. Din punctul nostru de vedere, a eşuat. Virgil Popescu trebuie să plece. A scăpat din mână toată partea de liberalizare. S-a uitat indiferent la acest episod de liberalizare. Nu a pregătit nimic pentru ce urma să vină. Vedem acum ce se întâmplă cu preţurile la energie, vedem prin ce trec toţi românii în această perioadă de iarnă. Bineînţeles, lucrurile nu se vor finaliza. Lunile de iarnă încă urmează”, a afirmat Ionuţ Moşteanu.

El a reiterat cererea USR privind convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în care să fie dezbătute şi adoptate măsuri „rapide” pentru contracararea preţului la energie.

Potrivit lui Moşteanu, USR a propus încă din octombrie 2021 măsuri precum reducerea TVA la energie, credit fiscal destinat companiilor pentru a le ajuta să treacă peste creşterea preţurilor la energie, exceptarea certificatelor verzi de la plată în factura de energie electrică.

„Noi am venit cu soluţiile acestea încă din octombrie. Au fost ignorate. Acum vedem ce se întâmplă. Haideţi să facem o sesiune extraordinară imediat, să adoptăm aceste propuneri”, a transmis el. AGERPRES