Șefa statului a avut o ședință cu angajații serviciului diplomatic al țării

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut luni, 17 ianuarie, o ședință cu angajații serviciului diplomatic al țării. Discuțiile s-au referit la politica externă la zi și modalitatea de a promova mai bine interesele țării și ale cetățenilor, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Împreună, în anul 2021 am reușit mai multe lucruri, dar în 2022 trebuie să facem și mai mult. În special, să avansăm pe cele patru direcții, pe care le consider prioritare pentru politica noastră externă: intensificarea eforturilor de integrare europeană; contribuția la un mediu de securitate pașnic în regiune; susținerea diasporei și a concetățenilor din afara țării și diplomația economică”, a menționat Maia Sandu. Șefa statului a declarat că în acest proces contează pe activismul ambasadelor și al consulatelor noastre, dar și pe cei care muncesc acasă.

Pe 17 ianuarie, în Republica Moldova este marcată Ziua profesională a Diplomatului. Cu această ocazie, președintele Republicii Moldova a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor care lucrează în serviciul diplomatic. Șefa statului le-a urat o carieră de succes și le-a mulțumit pentru efortul de a asigura o mai bună înțelegere și cooperare între Republica Moldova și țările lumii.