Coronavirus: 337 de copii internați

Gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID variază între 4% (Mehedinţi), 7% (Brăila, Covasna şi Gorj) şi 39% (Suceava), iar în Bucureşti – Ilfov se menţine la 16%, a anunţat miercuri seara ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Precizarea vine în contextul în care, conform ultimelor reglementări în vigoare, desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe este permisă în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19.

Astfel, potrivit ministrului Educaţiei, la nivelul zilei de 18 ianuarie, conform informării oficiale furnizate de Ministerul Sănătăţii, erau spitalizaţi 337 de copii din totalul de 3.896 de persoane internate cu afecţiuni COVID, adică 8,6% din totalul pacienţilor COVID internaţi.

„Astăzi, 19 ianuarie, ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni COVID este practic aceeaşi – 8,6%. Precizăm că ponderea copiilor din totalul populaţiei României este de 17,6%. În concluzie, ponderea copiilor internaţi este mai puţin de jumătate în raport cu media naţională”, a subliniat ministrul Educaţiei. AGERPRES