UNDE DAI ȘI CINE CRAPĂ

S-a băgat zâzania în clasa politică, de nu mai ai loc de scărpinat. Nu poți garanta că cel care dă semene de ”băiat bun” va fi așa până la finalul reprizei sau a meciului. Clasa politică este cea mai instabilă construcție făcută de mâna și de mintea omului.
Suntem provocați să vedem cine este mai bun dintre cei pe care noi, de dincolo de liniile de marcaj ale terenului, îi contestăm în egală măsură.
Vrem să fim cât mai detașați, cât mai neutri față de oamenii ale căror prestații ne influențează direct viața noastră cea de toate zilele.
Avem nevoie de cântecul nibelungilor, de cântecul de dor și de jale, avem nevoie să fim împietriți în picioare și gata oricând să fim punct de reper și de călăuză astfel încât să reușim a fi prezenți și în momentele cele mai grele ale respirației naturale a celor ce vor să respire aerul dintre un munte și o vale.
Lupta dintre George Simion și Rareș Bogdan, de exemplu, scoate în evidență două mediocrități cu iz de melancolie bădărană din cap și până în picioare. Nici unul dintre ei doi combatanți nu-și egalează prin spirit costumația. Primul aparține modei șefilor de galerie, în timp ce al doilea respiră din aerul subțire al unei lumi în care doar grofii mai au batista strecurată în buzunarul de la piept, spațiul care, de regulă, este ocupat de distincția nobiliară.
Averea celor doi, în ceea ce privește spiritual original, jalnică și lipsită de profunzimea necesară speranței că ne vom trezi în aceeași formație și a doua zi, motivul național al continuității.
George Simion a răspuns acuzațiilor lansate de Rareş Bogdan care acuză formațiunea AUR că are în frunte „huligani” şi „extremiști”. În replică, Simion a făcut nişte dezvăluiri despre prim vicepreşedintele PNL.
„Cine sunt huliganii din Fruntea AUR, de ce încearcă ei să spună că sunt puternici şi de neatins? Cine le ţine spatele şi le dă asigurări că nu vor fi retrași în garnizoane? Cine marchează banul? Rețeta de la vârful AUR folosește ingrediente pe care oamenii cu minimă educaţie, darămite specialişti, le pot identifica rapid: antisemitism, ură de rasă, discurs instigator contra romilor, ură faţă de Uniunea Europeană, populism acțiuni asemănătoare cu ale legionarilor şi fasciştilor – vânători de oameni, liste negre”, spunea Rareş Bogdan în cadrul unei emisiuni TV.
„Rareş Bogdan nu are curajul unei confruntări televizate în care să ne spunem părerile. Nu are curaj, nu este bărbat să susţină aceste afirmații.
Chiar ne-a ameninţat zilele acestea că o să se ducă la șeful său Macron, că AUR l-a supărat şi suntem extremiști. Rareş Bogdan minte.
Voia să ne cumpere colegii să nu se prezinte la votul pentru moţiunea de cenzură. Rareş Bogdan care s-a îmbogățit pe seama românilor şi ne dă nouă acum lecții de moralitate. (…)
Noi, AUR, am fost 32 de ani la putere când făcea emisiuni şi lua bani de la diferiți invitaţi? Avem şi martori în sensul ăsta. Acum ne atacă, că suntem huligani şi extremiști. Este un mincinos, să îi fie ruşine pentru afirmațiile astea. Mai bine extremiști decât corupți”, a spus George Simion.
În timpul intervenției lui George Simion, prim vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a transmis un mesaj şi a spus că afirmațiile liderului AUR nu sunt adevărate.
„Dacă doream să caut şi să doresc să caut pe cineva, caut direct. Nu am vrut şi nu am nevoie de intermediari, oameni care se bagă în seamă. Spun că nu este adevărat, că sunt prostii. Mi se pare penibil să ia cineva în considerare aşa ceva”, a transmis Rareş Bogdan.
În replică, George Simion a afirmat:
„Nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase, dar ştie toată lumea cine e. Mă bucur că  astfel de impostor nu va mai fi votat niciodată în România.
Mă bucur că de 4 zile delirează şi ne spune lui Emmnuel Macron. O să ne dea bătăiţă, ce o să ne facă? Rareş Bogdan s-a descalificat! Ăştia sunt oamenii pensați care ne conduc”, a spus George Simion, copreședinte AUR la Antena 3.
Această păruială de ochii lumii scoate din tipare aroganța celor doi, oferindu-le șansa de a se mucii în public, care mai de care mai plini de flegme purtate ca pe niște decorații, mărturii ale luptei pe viață și pe moarte, dusă cu scopul păstrării cuceririlor de cartier. Când se lasă înserarea și mai apoi înnoptarea se poate constata răspunsul direct la întrebarea unde dai și cine crapă? Pelicanul sau babița?!

ADI CRISTI