Artmark: Lucrări semnate de artişti de top, scoase la licitaţie

Lucrări de grafică, acuarelă, picturi în ulei de mici dimensiuni, gravuri semnate de artişti precum Theodor Pallady, Theodor Aman, Rudolf Schweitzer-Cumpăna şi Francisc Gall vor fi scoase la vânzare la preţuri accesibile, pe 27 ianuarie, la licitaţia a două colecţii de artă transilvănene, organizată de Artmark.

Potrivit Artmark, Theodor Pallady, unul dintre cei mai importanţi artişti români, este prezent în cadrul licitaţiei cu opt opere. Desenele sau acuarelele „La Nestor”, „Colecţionarul Lazăr Munteanu”, „Aşteptare”, „Portretul unui domn”, „La cigarette (portretul lui Zadurovici)”, „Portretul Elizei” se scot la licitaţie pentru preţul unitar de pornire de 250 de euro, iar compoziţiile „La cafeneaua Corso” şi „Căruţaş” pentru preţul unitar de pornire de 300 de euro.

Primul artist modern român, Theodor Aman, este prezent cu gravura „Orientală”, care are preţul de pornire de 500 de euro, iar artistul Rudolf Schweitzer-Cumpăna cu patru opere ce au preţuri de pornire între 100 de euro („Trecători”) şi 600 de euro („La Cârciumă” sau „Case în Argeş”).

Preţurile de pornire pentru lucrările de mici dimensiuni semnate de Francisc Gall variază între 150 şi 600 de euro, iar sculptura „Muză” realizată de Marcel Guguianu are un preţ de pornire de 800 de euro.

Cele peste 200 de opere de artă din cadrul sesiunii pot fi admirate, în regim gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviţă. Expoziţia este deschisă publicului larg de luni până duminică, în intervalul orar 10,00 – 20,00. AGERPRES