Ciucă: Angajamentul SUA de a întări prezenţa americană în România – o dovadă reală a unui parteneriat strategic puternic

Angajamentul SUA de a întări prezenţa americană în România este o dovadă reală a unui parteneriat strategic puternic, a transmis, joi, premierul Nicolae Ciucă după anunţul preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, în acest sens.

„Angajamentul SUA de a întări prezenţa americană în România este o dovadă reală a unui parteneriat strategic puternic! Anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden este cu adevărat binevenit pentru români”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă într-un mesaj pe pagina de Twitter a Guvernului.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prezenţa militară americană în Polonia şi România va fi crescută.

„Vom creşte efectiv prezenţa militară în Polonia, în România, (…) pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste ţări. Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligaţie în raport cu Ucraina, deşi suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Biden. AGERPRES