Șah-mat, la Iulius Mall Iași! Două zile pline de strategii și mutări ale pieselor alb-negru, la „Cupa Unirii”

 

Sportul minții se joacă la Iulius Mall Iași, în weekend. Peste 50 de jucători de toate vârstele vor participa la „Cupa Unirii”, organizat de Clubul Sportiv „Micul Șahist” Iași și își vor demonstra măiestria, în acest joc de strategie.

Șahul, unul dintre cele mai vechi jocuri ale minții, continuă să testeze și să dezvolte capacitatea de concentrare a jucătorilor, de generații întregi. Acum, competiția dintre piesele albe și negre va avea loc la Iulius Mall Iași, în cadrul campionatului de șah pentru seniori și juniori „Cupa Unirii”. Duminică și luni, 23 și 24 ianuarie 2022, jucători de toate vârstele își vor utiliza cele mai bune strategii, pentru ca, în final, să atace regele adversarului și să spună „mat”. Campionatul va avea loc la etajul 1, în zona Koton.

În timpul celor două zile de campionat, vor avea loc trei concursuri, destinate juniorilor și seniorilor, copiilor amatori și o ultimă tură de joc, blitz. Astfel, duminică, de la ora 11:00, startul campionatului va fi dat de copiii amatori cu vârsta maximă de 14 ani. De la ora 16:00, duminică și luni, este rândul juniorilor și seniorilor afiliați la federație să se dueleze pe tabla de șah.

Luni, pe 24 ianuarie, de la ora 11:00 va avea loc al treilea și ultimul concurs, ce va consta într-un un joc special de șah, numit șah blitz.

Cei care doresc să ia parte la această competiție a minții se pot înscrie la adresa de e-mail ogacadr@yahoo.com.