Mesajul senatorului Maricel Popa cu ocazia sărbătoririi a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ca niciodată, astăzi, Unirea Principatelor de la Iași va fi sărbătorită fără fast și evenimente majore. Trăim vremuri tulburi. Mai întâi pandemia și acum tensiunile dintre Rusia și Ucraina întregesc un tablou sumbru care ne îngrijorează pe toți. România are astăzi nevoie mai mult ca oricând de stabilitate și unitate.

Ceea ce au reușit Alexandru Ioan Cuza și ceilalți înaintași acum 163 de ani trebuie păstrat cu sfințenie. Societatea românească a trecut prin multe convulsii în ultimii ani. Avem obligația de a rămâne ancorați în realitate și de a nu ne lăsa ademeniți de idealismul unor discursuri siropoase.Trebuie să fim obiectivi și să spunem lucrurilor pe nume. Ce putem și ce nu putem să realizăm. Oamenii s-au săturat de mesaje politicianiste și de promisiuni deșarte.

A venit vremea faptelor. La Iași este nevoie de consens politic pentru susținerea cu adevărat a proiectelor majore de infrastructură. Chiar dacă avem idei politice diferite, obiectivul comun trebuie să fie același. Un Iași modern și bine dezvoltat. Altfel, și peste 10 ani vom vorbi despre aceleași lucruri. Vreau să cred că și clasa politică de la Iași se va mai primeni în curând. Și vom putea cu adevărat să ne bazăm pe oameni pragmatici, corecți și dornici de muncă. Nu doar de afirmare!

Să ne ajute Dumnezeu să depășim cu bine această perioadă dificilă și să avem puterea de a reclădi mândria de a fi ieșean, șubrezită de ceva timp de tot felul de suspiciuni și conotații nefaste care au i-au îndepărtat pe oameni de valorile morale și principiale.Mulți ani binecuvântați, dragi ieșeni!