Programul Cinematografului “Ateneu” în săptămâna 24 – 26 ianuarie

Patru titluri de film deschid ultima săptămână din luna ianuarie. Spencer, Noua ordine, Trei etaje și Moștenirea lui Goldfaden sunt producțiile selectate la Cinema Ateneu pentru perioada 24-26 ianuarie 2022.

 

În Spencer, Kristen Stewart interpretează un portret ficționalizat al Dianei, Prințesa de Wales. Producția este o relatare fictivă despre decizia Prințesei Diana de a pune capăt căsătoriei cu Prințul Charles și de a părăsi familia regală britanică. The Guardian caracterizează filmul drept „Bogat, captivant și absolut mirific”.

 

Noua ordine/Nuevo orden, filmul regizorului Michel Franco, este o dramă psihologică premiată în 2020 cu Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneția și prezintă o imagine a unei societăți puternic tulburate de o revoluție violentă. Filmul a fost proiectat în România în cadrul celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). De o nuntă din înalta societate se alege praful atunci când revolta clasei sărace a societății se transformă într-o sângeroasă lovitură de stat. Totul este văzut prin ochii tinerei mirese și ai servitorilor înstăritei familii, aceștia trebuind să aleagă fiecare de ce parte a baricadei se află.

 

Tre piani/Trei etaje, regizat de Nanni Moretti, este un film care îţi schimbă percepţia asupra motivelor din spatele unor greşeli majore. Drama a avut premiera la Festivalul de la Cannes, unde filmul a fost aplaudat în picioare timp de zece minute. Acțiunea se concentrează în jurul a trei familii, care trăiesc în trei apartamente din același complex luxos de locuințe, iar viața obligă personajele să facă față conflictelor care afectează relațiile dintre frați, părinți și copii, soți și soții.

 

În cadrul unei proiecții speciale rulează și filmul Moștenirea lui Goldfaden, povestea fascinantă a poetului și dramaturgului Aavram Goldfaden, supranumit Shakespeare-ul evreilor, cel care a întemeiat primul teatru evreiesc profesionist și a cărui influență e prezentă și astăzi. Filmul este o plimbare muzicală prin istoria teatrului idiș. Din cramele din Moldova până pe scenele de pe Broadway, acest documentar este o celebrare a muzicii teatrului idiș, a rolului său în cultura evreiască-americană, precum și a lui Zalmen Mlotek, o autoritate în sfera muzicii populare și a teatrului Klezmer, recunoscută internațional.

 

Programul evenimentelor poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

 

Accesul se face conform regulilor impuse de autorități. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

24 ianuarie

18.00 | Spencer – Spencer – (regia Pablo Larrain) – AP 12

20.00 | Nuevo orden – Noua ordine – (regia Michel Franco) – IM 18 – Interzis minorilor sub 18 ani

25 ianuarie

18.00 | Tre piani – Trei etaje – (regia Nanni Moretti) – AP 12

20.00 | Nuevo orden – Noua ordine – (regia Michel Franco) – IM 18 – Interzis minorilor sub 18 ani

26 ianuarie

18.00 | Moștenirea lui Goldfaden – (regia Radu Gabrea) – AG – Proiecție specială cu intrare liberă

20.00 | Nuevo orden – Noua ordine – (regia Michel Franco) – IM 18 – Interzis minorilor sub 18 ani

Preț bilet normal: 15 lei