Expoziția “Printre semne”, semnată Andrei Pennazi

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași găzduiește pe simezele Galeriilor de artă „La Gard” și ”Labirint”, în perioada 25 ianuarie- 25 februarie 2022, expoziția “Printre semne”, semnată Andrei Pennazio.

Cu multiple prezențe pe simezele naționale și internaționale, Andrei Pennazio s-a născut la 14 septembrie 2005 și este elev al Colegiului de Artă “Octav Bancilă” Iași.

Premiat la concursuri de pictură din România și din străinătate, Andrei a demonstrat că pictura nu este un capriciu, ci o adevărată trăire, afirmând:  “Pictez de când mă știu”.

Conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, Prorector, Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” Iași,  notează că “Pictura lui Andrei Pennazio, poate si merită să fie receptată ca o expresie a sensului înalt al libertății de a contempla complexitatea și frumusețea existenței, pe care tânărul artist italian și român, în egală măsură, o proiectează în compozițiile sale, cel mai adesea cvasi-abstracte, dar păstrătoare ale unui limbaj simbolic ingenuu și complex (…).”

“Nu este o artă de consum, o artă ușoară, este o contribuție extraordinară la educația și perfecționarea fiecăruia dintre dumneavoastră.” Constantin Lupeanu, sinolog, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Director I.C.R. Beijing

Deschiderea expoziției va avea loc la data de 27 ianuarie, ora 17.00, Galeria Labirint, invitat fiind Conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, iar curator Maria Bilașevschi.