PNL îl propune pe Marcel Boloş ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării

PNL îl propune pe Marcel Boloş ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a anunţat joi preşedintele liberalilor, Florin Cîţu.

El a precizat că nominalizarea lui Boloş a fost votată în Biroul Politic Naţional al PNL, cu un singur vot împotrivă.

„În şedinţa Biroului Politic Naţional de astăzi a fost validată, cu un singur vot împotrivă, nominalizarea domnului Marcel Boloş pentru Ministerul Digitalizării”, a spus Cîţu, la sediul central al PNL.

Preşedintele PNL a vorbit despre ceea ce îl recomandă pe Marcel Boloş pentru această funcţie.

„Domnul Marcel Boloş este o propunere a colegilor din zona de nord-vest, pentru că în PNL încercăm ca toate filialele să fie reprezentate în actul guvernamental. Este un om care a fost ministru la Fonduri Europene. La Ministerul Digitalizării în perioada următoare este foarte important să fie cineva care cunoaşte aceste mecanisme, pentru că avem de-a face cu implementarea PNRR, cloud-ul guvernamental, de aceea trebuie să fie cineva care cunoaşte cum să lucreze cu Comisia Europeană. Să ştiţi că ministerul nu este doar despre digitalizare, este şi despre cercetare, dar aceasta este o numire politică, este un manager pe care îl numim astăzi acolo, care va fi asistat de secretari de stat care ştiu foarte bine şi digitalizare şi cercetare, acesta este rolul pe care îl va avea domnul ministru acolo. În ceea ce priveşte studiile, nu mă pot pronunţa eu”, a spus Cîţu.

Pe 15 decembrie, Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Pe 17 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care l-a desemnat interimar pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. AGERPRES