Spectacolul ”Rebarbor”, regia Alexandru Dabija, în premieră pe 4, 5 şi 6 februarie la Teatrul Odeon

Spectacolul „Rebarbor” pe texte de Alexandru Monciu-Sudinski, în regia lui Alexandru Dabija, va fi prezentat în premieră pe 4, 5 şi 6 februarie, de la ora 19,00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon.

Potrivit site-ului Teatrului Odeon, din distribuţia spectacolului fac parte Antoaneta Zaharia, Elvira Deatcu, Alina Berzunţeanu, Marius Damian, Mihai Smarandache, Cezar Antal, Matei Arvunescu, Dan Iosif, Alpha Minie.

„Aş fi vrut să-l cunosc pe Monciu. Îi consider pe cei care au stat în preajma lui privilegiaţi, bineînţeles, dacă au rămas cu ceva amintiri. Am tot citit puţinele lui cărţi – este fără îndoială un formidabil prozator – şi m-am tot întrebat de ce nu a mai scris sau mă rog, de ce nu a mai publicat nimic după anii ’70. Abia de curând cred că am înţeles de ce. Şi preţuirea mea pentru Monciu a crescut. Îi mulţumesc”, a declarat Alexandru Dabija.

Spectacolul este dedicat scriitorului Alexandru Monciu-Sudinski.

Alexandru Monciu-Sudinski, scriitor, filosof, jurnalist, traducător, scenarist şi activist pentru drepturile omului, s-a născut pe 13 iulie 1944, la Turnu Măgurele. La sfârşitul anilor ’70 intră în greva foamei pentru eliberarea unui coleg, filozoful Cezar Mititelu. Arestat de autorităţile de la Bucureşti este obligat să părăsească ţara. Avea în jur de 30 de ani. Alege Suedia, stabilindu-se la Stockholm, unde va primi azil politic. Alexandru Monciu-Sudinski publicase până atunci cele trei cărţi: „Rebarbor”, carte interzisă de cenzură şi dată la topit în 1971, „Caractere” în 1973 şi „Biografii comune” în 1974. AGERPRES