„Ștefan Luchian – pictorul florilor”, sărbătorit în străinătate prin intermediul unui atelier online

Atelierele DICE de la Palatul Culturii din Iași vor ajunge la elevii înscriși la Cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din Belgia, Italia și Spania, prin intermediul unei activități online, via Zoom, coordonată de educatorii muzeali din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași și de Oana Topală, profesor de Limbă, Cultură și Civilizație Românească în Bruxelles, Belgia.

Intitulat „Ștefan Luchian – pictorul florilor”, atelierul online se va desfășura marți, 1 februarie 2022, marcând astfel   împlinirea a 154 de ani de la nașterea marelui artist român. Evenimentul este organizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, cu sprijinul Muzeului de Artă Iași și în colaborare cu Institutul Limbii Române (ILR).

În prima parte a atelierului, participanții vor admira, virtual, lucrări ale pictorului Ștefan Luchian, precum „Crizanteme”, „Trandafiri”, „Dealul Hanganilor” și „Fântâna de la Brebu”, prezente în expoziția „Maeștrii picturii românești în patrimoniul Muzeului de Artă Iași”. Cea de-a doua parte a atelierului constă într-o sesiune de lucru, în care participanții sunt invitați să realizeze o lucrare proprie, inspirată de una dintre operele marelui artist.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.