”London Spring” – expoziţie de pictură Mariana Gordan, de marţi, la Opera Naţională Bucureşti

Expoziţia „London Spring”, semnată de Mariana Gordan, artist plastic multi-media român stabilit la Londra, se va deschide, marţi, în Foaierul Galben al Operei Naţionale Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al ONB, transmis luni AGERPRES, expoziţia, care va fi vernisată, de la ora 18,00, în prezenţa artistei, prezintă 10 lucrări inspirate de sărbătoarea Centenarului Operei Naţionale Bucureşti.

În cadrul evenimentului, cei prezenţi vor avea parte de o „surpriză muzicală”, protagonişti fiind violonceliştii Răzvan Suma şi Ela Bokor.

Accesul la expoziţie se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programarea unui tur ghidat este disponibilă adresa de e-mail bilete@operanb.ro.

Organizată în parteneriat cu Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa, expoziţia va putea fi vizitată până pe 6 februarie.

Alături de alte instituţii de presă, AGERPRES este partener media al evenimentului.

Stabilită la Londra de la vârsta de 19 ani, Mariana Gordan a realizat, de-a lungul carierei, mozaicul pentru trei staţii de metrou din Londra: Tottenham Court Road, Oxford Circus şi Finsbury Park (design London Transport 1985) şi două panouri în basorelief pentru faţada clădirii British Telecom, West India Dock Road.

Totodată, artista a fost finalista concursului de portret în sculptură Clement Attlee, organizat în cadrul Royal Academy, şi a fost protagonista unei mari expoziţii personale la Veneţia, în 2007, intitulată „Portretul unei străzi”, cu peste 100 de portrete în pastel şi 60 de sculpturi şi portrete de copii. AGERPRES