«Le Chœur Voyageur» și „Juvenes Ecclesiae”, în concert la Palatul Culturii

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolică Iași invită publicul sâmbătă, 12 februarie 2022, de la ora 15.30, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii, la un concert susținut de «Le Chœur Voyageur» din Bordeaux (Franța), alături de corul de tineri al Catedralei Romano-Catolice din Iași, „Juvenes Ecclesiae”.

Înființat în anul 2004, la inițiativa studenților la muzicologie de la Universitatea Bordeaux III, «Le Chœur Voyageur», dirijat de Alexis Duffaure, este apreciat pentru repertoriul internațional, variat, electrizant, trecând prin epoci și stiluri muzicale, de la renaștere până în prezent. Membrii corului, tineri pasionați de muzică din domenii diferite, participă în fiecare an la un turneu în străinătate, dăruind din jovialitatea și energia lor publicului din alte țări și creând astfel conexiuni, prietenii, colaborări autentice. Anul acesta, vor concerta pentru prima dată în România, în cadrul unui turneu care cuprinde orașele Iași, Brașov și București.

Incursiunea muzicală în jurul lumii, propusă de corul francez «Le Chœur Voyageur», la Palatul Culturii, va fi completată de Corul „Juvenes Ecclesiae” al Catedralei Romano-Catolice din Iași, dirijat de Maximilian Husaru.

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile, cu precizarea că accesul în instituție se face conform reglementărilor în vigoare, în baza scanării certificatului verde. Sunt exceptați minorii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani, care prezintă un document, conform reglementărilor.