Prinţul William a călătorit în Emiratele Arabe Unite

Prinţul William a călătorit joi în Emiratele Arabe Unite (EAU), în prima sa vizită în acest stat bogat în petrol din Golf axată pe probleme de mediu, informează AFP.

Al doilea în linia de succesiune la tronul britanic, ducele de Cambridge a plantat copaci împreună cu mai mulţi elevi în rezervaţia naturală Jubail Mangrove Park din capitala ţării, Abu Dhabi.

La sosirea sa, prinţul s-a declarat încântat „să discute despre problema vitală a colaborării cu EAU şi cu partenerii internaţionali pentru a obţine o lume mai verde” într-un mesaj postat pe Twitter.

În Abu Dhabi, William s-a întâlnit cu şeicul Khalid bin Mohammed bin Zayed al-Nahyan, un înalt oficial local. Cei doi au discutat despre „iniţiative de mediu cu impact global”, potrivit agenţiei de presă WAM.

Înaintea conferinţei ONU privind clima din octombrie anul trecut, prinţul William i-a îndemnat pe liderii mondiali să treacă la acţiune, nu să se limiteze la „vorbe”.

„Vreau ca lucrurile de care mă bucur, viaţa în aer liber, natura, mediul înconjurător, vreau să fie mereu acolo pentru copiii mei şi nu doar pentru copiii mei, ci pentru copiii tuturor”, a declarat el.

Prinţul William a călătorit apoi joi în emiratul vecin Dubai, unde a vizitat portul Jebel Ali, unul dintre cele mai mari din lume, şi, ulterior, Expo 2020, prima expoziţie universală găzduită de o ţară din Orientul Mijlociu.

 

Foto: (c) /Henry Nicholls/REUTERS

Vizita are ca scop, de asemenea, consolidarea legăturilor puternice dintre cele două ţări, după ce Emiratele Arabe Unite, fost protectorat britanic, au sărbătorit 50 de ani de la fondarea ca stat independent în 1971.

În luna septembrie a anului trecut, cele două guverne au anunţat un plan de investiţii al Emiratelor Arabe Unite în valoare de 10 miliarde de lire sterline (11,7 miliarde de euro) în Regatul Unit, axat pe tehnologie, infrastructură şi tranziţie energetică.AGERPRES